VATROGASCI DUGOPOLJA OBILJEŽILI VRIJEDAN JUBILEJ
[ # ]

DUGOPOLJE
Piše: Ojdana Koharević

Lijepu obljetnicu od čak 30 godina obilježili su članovi DVD Dugopolja, a vrijedan jubilej obilježen je uz 17.obljetnicu Dana općine pa su na slavlje uz vatrogasce slavljenike, domaćinu predsjedniku DVD-a Anđelku Bosančiću stigli i općinski načelnik Stanko Balić te zamjenik načelnika Stipe Rogošić. Kroz dugopoljsko DVD kroz trideset godina prošlo je više od stotinu članova, a kako je kazao predsjednik DVD-a sada je aktivno 56 članova.

- Cilj nam je bio stvoriti profesionalnu jezgru na koju će se nadograđivati dobrovoljni operativni članovi. Zadovoljan sam što mogu reći da smo ostvarili cilj, tako što smo mlađe članove društva poslali na školovanje. Stoga u društvu sada imamo sedam profesionalnih vatrogasaca i dva vatrogasna tehničara te jednog diplomiranog inženjera sigurnosti zbog toga smo još efikasniji – kazao je Bosančić.
Image and video hosting by TinyPic
Kroz trideset godina dugopoljski vatrogasci izašli su na više od 1800 različitih intervencija, osim primarnih zadataka gašenja vatre, posebno su se istaknuli tijekom velikog sniježnog nevremena 2012. godine kada su u kratko vrijeme imali više od 700 intervencija na području dugopoljske općine, a bili su među prvima koji su krenuli put poplavljene Slavonije i Posavine. Vatrogasci u Dugopolju od 2007. godine imaju Vatrogasni dom, a kako se moglo čuti na proslavi i dalje će u pomoć stizati u rekordnom roku.…. slobodna dalmacija

Image and video hosting by TinyPic

28.09.2014. ...07:11 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters