VATROGASCI ODRŽALI POKAZNU VJEŽBU U OŠ "LAZA KOSTIĆ"
[ # ]

BEOGRAD

Pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade Beograd održali su danas pokaznu vježbu i javni sat za osnovce iz škole "Laza Kostić" u Novom Beogradu. Vatrogasci su učenicima pokazali kako postupiti u slučaju požara, poplave i vremenskih nepogoda. Demonstraciji požara, gašenja i spašavanja u školskom dvorištu prisustvovali su predsednik općine Novi Beograd Aleksandar Šapić i načelnica Uprave za izvanredne situacije za grad Beograd Sanja Vuksanović Žugić. Vatrogasci su djeci podjelili i priručnike za ponašanje u izvanrednim situacijama koji na jasan i zanimljiv način govori kako spriječiti požar, poplavu ili kako se ponašati ako do toga dođe. Pravo oduševljenje učenika izazvali su i vatrogasci koji su skakali sa vrha škole.

Prema riječima Sonje Vuksanović Žugić, prošle godine je bilo veoma mnogo požara, tako da se krenulo sa programom edukacije i prevencije. Program se sprovodi kako bi se najmlađi obučili kako se ponašati u rizičnim situacijama. Sektor za izvanredne situacije je tiskao i "Obiteljski priručnik za ponašanje u izvanrednim situacijama", koji će biti podijeljen svim beogradskim domaćinstvima.

- Sa vježbama ćemo nastaviti i u drugim novobeogradskim školama, a zatim i u cijelom gradu. Obići ćemo i skupštine stanara da i njima podijelimo priručnike sa uputstvima. Najbolje skupštine stanara općina će nagraditi tako što će ih opremiti sa hidrantskom mrežom, jer na Novom Beogradu postoje zgrade kojima je teško prići u slučaju požara – rekao je Aleksandar Šapić, predsjednik općine Novi Beograd.…. blic

28.02.2013. ...18:14 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters