IZBORNO IZVJEŠTAJNA SJEDNICA SKUPŠTINE DVD-a VRBANOVEC
[ # ]

VRBANOVEC

U dvorani Društvenog doma u Vrbanovcu održana je početkom veljače ove godine 111. po redu izborna godišnja Skupština mjesnog DVD-a, najstarijeg društva od njih devet učlanjenih u VZO Martijanec. Uz pedesetak domaćih vatrogasaca u prostranoj dvorani okupilo se više od 250 članova iz 14 DVD-a s područja VZO Martijanec i okolnih mjesta, te članovi Crvenog križa i NK „Dinamo – 01“ koji su također održali svoje godišnje skupštine. Skupštini su nazočili načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat sa suradnicima i predsjednik VZO Martijanec Damir Sušec. U izvješću o prošlogodišnjem radu koje je podnio tajnik Mladen Špoljarić, naglašeno je da se Društvo prošle godine puno bavilo organizacijom 110. obljetnice DVD-a održane u lipnju 2012. godine, a koja je prošla u najboljem redu. Tom je prigodom Društvo nagrađeno od strane Hrvatske vatrogasne zajednice plaketom za dugogodišnji razvoj vatrogastva.

Tijekom prošle godine održano je vatrogasno natjecanje „Susret vatrogasaca Vrbanovec 2012“ na kojem su učestvovale 32 ekipe. Sa 3 ekipe Društvo je nastupalo na 6. regionalnom vatrogasnom natjecanju na kojem je muška „A“ ekipa zauzela prvo mjesto i stekla pravo sudjelovanja na državnom vatrogasnom natjecanju održanom u Zadru, gdje je od 64 ekipe zauzela vrlo dobro 11. mjesto, što je bio i najbolji plasman od svih ekipa s područja sjeverozapadne Hrvatske - naglašeno je u izvješću. Uz voditelja ekipe Josipa Jagića, za ovaj dobar rezultat zaslužni su natjecatelji Gerić Dalibor, Delić Nikola, Tkalec Jurica, Špoljarić Saša, Balenta Ivan, Jagić Danijel, Jagić Marko, Nađ Bojan i Kolman Dario.

Ekipe djeca „muški“ i muška „A“ ekipa sudjelovale su tijekom godine na još dvadeset natjecanja diljem područja Varaždinske županije, što je za svaku pohvalu. U izvješću je stavljen naglasak na školovanje vatrogasnih kadrova i pripremanje ekipa za natjecanja, provođenje protupožarnih preventivnih mjera, na provođenje programa koji proizlaze iz VZO Martijanec i Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te nabavu potrebne vatrogasne opreme i održavanje iste. Domaćinu su se riječima pohvale obratili načelnik Općine uz obećanje svesrdne moralne i financijske pomoći te predsjednik VZO Martijanec. Prihvaćen je potom prijedlog za članove Upravnog odbora, članove Zapovjedništva i Nadzornog odbora.

U Upravni odbor izabrani su Ivan Puklavec, Bojan Nađ, Zlatko Tkalec, Branko Somina, Mladen Špoljarić, Franjo Srpak, Mario Lovrenčić, Josip Kolman i Mario Gerić. Za novog predsjednika izabran je Ivan Puklavec, a njegov zamjenik je Bojan Nađ. U Zapovjedništvo su izabrani Branko Somina, Mladen Špoljarić, Josip Jagić, Marko Jagić i Dario Kolman. Za zapovjednika je izabran Branko Somina, a zamjenik je Mladen Špoljarić. U Nadzorni odbor izabrani su Mladen Milak kao predsjednik i Franjo Sinković i Danijel Jagić kao članovi. U Skupštinu VZO Martijenec izabrani su Ivan Puklavec, Branko Somina i Zlatko Tkalec, a DVD će zastupati predsjednik i zapovjednik.

Vrijedno je spomenuti da su ovom prigodom redovite Skupštine održali i mjesno društvo Crvenog križa i NK „Dinamo – 01“. U izvješću Crvenog križa, koje je podnijela predsjednica Dijana Ladar, naglašeno je da Društvo broji 130 članova od kojih je njih 16 redovitih davatelja krvi. Izvješće o NK „Dinamo – 01“ podnio je predsjednik Branko Huzjak s naglaskom na podršku koju im daju Mjesni odbor i Općina Martijanec. Nakon završetka skupštine, druženje je nastavljeno uz domaću večeru pripremljenu od članica Udruge žena te pratnju domaćeg glazbenog sastava.…. varaždinske vijesti

18.02.2013. ...13:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters