VATROGASCI PONOVO ANGAŽIRANI
[ # ]

PODGORICA

Nakon rekordnog broja od 87 požara u srpnju, vatrogasci iz Službe zaštite ponovo su angažirani na gašenju požara. U petak su intervenirali u Matarugama, Premćanima i Kozlinovači kod Kosanice, a danas su zbog vjetra ponovo morali gasiti požar u Kozlinovači. Zapovjednik Službe za zaštitu, Mlađen Simović, moli sve građane Pljevalja da ne pale vatru na otvorenom jer je ljudski faktor uzrok 99 % požara. Zaposleni u Službi za zaštitu nisu se još u potpunosti oporavili od gašenja rekordnog broja požara tokom prethodnog mjeseca, a već su angažirani na novim intervencijama.

Image and video hosting by TinyPic

Prema riječima, Mlađena Simovića, zapovjednika Službe za zaštitu, jučer su vatrogasci intervenirali u Matarugama, Premćanima i Kozlinovači kod Kosanice. U Matarugama je došlo do požara zbog nekontroliranog paljenja pa se vatra raširila preko suhe trave tako da su bili ugroženi i pojedini objekti. Kada je u pitanju požar u Premćanima, najvjerojatnije je da je to požar koji je tinjao od ranije tako da su vatrogasci ostali do kasno u noć da ga gase. Požar u Kozlinovači gasili su tokom petka, 3. kolovoza i činio se ugašen, ali je slijedećeg dana, u subotu, vjetar ponovo raznio taj požar tako da su vatrogasci morali ponovo intervenirati i kopati zaštitni pojas u promjeru od 150 metara jer je gorjela šumska posteljica to jest vatra se širi ispod zemlje jer gore suhe naslage i korjenje drveća.

U toku prošle godine najveći broj požara zabilježen je u kolovozu i rujnu, a meteorolozi su za naredne dane najavili novi tropski val tako da će visoke temperature i vjetar utjecati na širenje eventualnih požara. Zapovjednik Simović ističe da ovo vrijeme nije pogodno za nastajanje požara, ali je vrlo pogodno za prijenos vatre pa zbog toga ponovo apelira na sve građane da ne pale vatre na otvorenom, a ukoliko bi vidjeli dim ili požar da odmah dojave Službi za spašavanje ili policiji. Naravno, građani su i obavezni pristupiti gašenju uočene vatre ukoliko time ne dovode svoj život u opasnost.…. PVportal.me

05.08.2012. ...11:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters