GORI KOD ZADRA, OPORAVLJAJU SE OZLJEĐENI VATROGASCI
[ # ]

DALMACIJA

U Dalmaciji još gore dva požara – na području Ostrovice te na predjelu Vukšić – Budak, uz autocestu A1 u Zadarskoj županiji. Nakon petosatne borbe, 85 vatrogasaca, četiri kanadera i air tractora, zauzdana je plamena buktinja u zaleđu Vodica. Požar na području Ostrovice, Lišane Ostrovičke i dalje je aktivan. Jedan dio požara proširio se na područje Šibensko-kninske županije, na predio Đevrske. Gori niska hrastova šuma i nisko raslinje na minski sumnjivom području. U gašenju sudjeluju lokalne zemaljske snage i Državna intervencijska postrojba Zadar, objavio je DUZS u srijedu u osam sati. Još uvijek gori i na predjelu Vukšić – Budak, uz autocestu A1. Vatra je zahvatila nisku hrastovu šumu i nisko raslinje na minski sumnjivom području. U pomoć zemaljskim snagama upućen je i jedan kanader i te dva air tractora.



Nakon petosatne borbe, 85 vatrogasaca, četiri kanadera i air tractora, u utorak oko 22 sata zauzdana je plamena buktinja u zaleđu Vodica, na predjelu Kovča, kod brda Okit. Dva vatrogasca su ozlijeđena. Srećom, lakše. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković obišao je dvojicu ozlijeđenih vatrogasaca u njihovim domovima. U ovom požaru izgorjelo je i vatrogasno vozilo. Požarom je zahvaćeno 150 ha trave i niskog raslinja. U tijeku je sanacija požarišta.

Tri požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji
Noćas oko jedan sat izbio je požar na području Križnjaka – Trečanica, kod Planog u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Opožareno je oko 12 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjeluju DIP Split, JVP Split sa sezoncima i DVD-i Kaštela, Trogir, Slatine, Vranjic, Solin, Mladost, Gomilica, Žrnovnica i Podstrana s ukupno 73 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran jutros u 5,30 sati. Na požarište je upućen helikopter. Požar kod Kistanja – Tomasovića Stanovi ugašen je sinoć u 20,15 sati. Požarom je bilo zahvaćeno 3 hektara trave i niskog raslinja. Ugašen je i požar kod Sinja na području Bitelić – Vrdovo.…. danas.net

11.07.2012. ...07:23 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters