2500 VATROGASACA NA HODOČAŠĆU
[ # ]

MARIJA BISTRICA
Piše: Sabina Sviben

U nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke danas se na tradicionalnom 12. vatrogasnom hodočašću u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice okupilo oko 2500 vatrogasaca iz gotovo svih županija te gosti iz Austrije i Slovenije.Dobre želje vatrogascima su uputili dožupanica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak, zagrebački gradonačelnik i počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.Vatrogasci su prisustvovali svetoj misi koju je predvodio rektor svetišta vlč. Zlatko Koren.



V atrogascima su se i ove godine pridružili članovi obitelji, ali i gradonačelnik Milan Bandić. Iz hrvatskog saveza vatrogasaca ističu kako im je vjera važna jer rade posao kojim svoje živote svakodnevno izlažu opasnosti. Upravo zato su i ove godine hodočašće posvetili preminulim kolegama, posebice stradalima u Kornatskoj tragediji.

'Ja sam i sam vatrogasac, kolega ovih ljudi ovdje. Divim se njihovoj ljubavi i sebedarju koje ulažu svaki dan spašavajući imovinu i ljude diljem cijele Hrvatske, a posebno ljeti za vrijeme turističke sezone', kazao je Bandić.
.... večernji list / .... dnevnik.hr

29.05.2011. ...13:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters