ZAHTJEVNA VATROGASNA VJEŽBA U RAPSKOM AKVATORIJU
[ # ]

SV.GRGUR
Piše: Anto Ravlić

Mirni otok, svjedok ne tako davnih vremena u kojima se robijalo zbog »krivih« ideja, pretvara se u vatrogasnu Normandiju.

Požar je počeo gutati nisko raslinje na otoku Sv. Grgur. Samo je pitanje vremena kad će vatra zahvatiti predivnu crnogoričnu šumu uz obalu, nadomak ruševina u kojima su prije više od pola stoljeća živjele i radile političke zatvorenice. Tada kreće vatrogasni desant.

Image and video hosting by TinyPic

Na Sv. Grgur s gumenjaka i brodova iskrcavaju se vatrogasci s Raba i pokušavaju zaustaviti požar. Vrlo brzo uvidjelo se da su nužne jače vatrogasne snage i traži se pojačanje. Na Sv. Grgur brodovima stižu vatrogasci iz Baške i Novog Vinodolskog. Slijedi i helikopterski desant.

Mirni otok, svjedok ne tako davnih vremena u kojima se robijalo zbog »krivih« ideja, pretvara se u vatrogasnu Normandiju. Svježe snage iz helikoptera se spuštaju užetom u pomoć kolegama na tlu. No, požar je prejak.

U pomoć stižu avioni. Kanader i air-traktor zasipaju požarište vodom. Vraćaju se prema Baški, ponovno grabe more i vodenim bombama zasipaju otok. Sv. Grgur trese se od naleta aviona, elise helikoptera režu zrak, glasovi zapovjednika tek se na tren razaznaju od huka vatrogasnih agregata.

Stotinjak vatrogasaca pobijedilo je uz pomoć tehnike požar. Ipak, jedan je vatrogasac ozlijeđen, helikopter ga izvlači u nosilima pomoću užeta.

Nakon Županijske vatrogasne vježbe »Sv. Grgur 2011.« županijski vatrogasni zapovjednik Slavko Gauš čestitao je vatrogascima na dobro obavljenom poslu i izrazio vjeru da bi jednako efikasno reagirali i da je riječ o pravom požaru. I pomislili smo: Sv. Grgur nikada neće biti Kornati.
.... novi list

12.05.2011. ...20:11 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters