SKUPŠTINE NA PODRUČJU VZG IVANIĆ-GRADA
[ # ]

DEANOVEC / POSAVSKI BREGI
Piše: Tomislav Abramović

U nedjelju 13.03 2011.g u velikoj Sali Društvenog doma u Deanovcu održana je 5 izvještajna Mala Skupština DVD-a Deanovec.Dana 19.03.2011. godine u velikoj sali Društvenog doma u Deanovcu održana je redovna 79. Izvještajna Skupština DVD-a Deanovec.U subotu 26. ožujka 2011. Godine u Društvenom domu Posavski Bregi upriličena je Sjednica Skupštine DVD-a Posavski Bregi koja je osim radnog djela sadržavala i svečani dio obilježavanja 115 godina neprekinutog rada Društva.

Image and video hosting by TinyPic
Održana 5 izvještajna Mala Skupština DVD-a Deanovec
U nedjelju 13.03 2011.g u velikoj Sali Društvenog doma u Deanovcu održana je 5 izvještajna Mala Skupština DVD-a Deanovec. Mala Skupština se tradicionalno održava uoči glavne Skupštine DVD-a Deanovec, a na istoj se okupljaju sve ekipe djece i mladeži, članovi Upravnog odbora i Nadzornog odbora DVD-a, roditelji i gosti. Kao i svake godine, na Skupštini su prezentirana izvješća o radu ekipa djece i mladeži, te je iznesen Plan rada Društva za tekuću godinu. S obzirom da je Skupština informativnog karaktera, sve Odluke i prijedlozi uvršteni su u završno Izvješće o radu Društva što je usvojila Skupština Društva na svojoj redovnoj 79. sjednici. Na Skupštini je predložen Plan rada za ekipe djece i mladeži, koji je uvršten u ukupni Plan rada Društva, te je isti usvojen na sjednici glavne Skupštine DVD-a.

Ove godine posebni gosti Male Skupštine bili su Gradonačelnik Garda Ivanić-Grada Boris Kovačić i zamjenik Predsjednika VZG Ivanić-Grad Ivan Vukes. Kratkim govorom, uz veliko zadovoljstvo gosti su se obratili našim najmlađim članovima, te uz riječi podrške čestitali na dosada postignutim odličnim rezultatima. Druženje najmlađih članova sa svim ostalim uzvanicima nastavilo se tokom cijelog nedjeljnog poslijepodneva, uz prigodni domjenak koji su uz Upravni odbor DVD-a organizirali roditelji djece i mladeži.Kao i svake godine, održavanjem Male Skupštine i službeno započinju pripreme ekipa mladeži i djece za predstojeću natjecateljsku sezonu.

Održana 79. Izvještajna Skupština DVD-a Deanovec
Dana 19.03.2011. godine u velikoj sali Društvenog doma u Deanovcu održana je redovna 79. Izvještajna Skupština DVD-a Deanovec. Uvodno, sjednicu Skupštine otvorio je pozdravnom riječi Predsjednik DVD-a Deanovec Zdravko Filipaj, nakon čega je predloženo Radno predsjedništvo koje je Skupština jednoglasno prihvatila. Nakon što je na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Skupštine te usvojen Dnevni red Skupštine, Zapovjednik i dozapovjednik DVD-a su prezentirali izvješća Upravnog odbora o radu Društva u prošloj godini. U Izvješću Zapovjedništva obrađeno je kompletno operativno djelovanje u prošloj godini, koje je obuhvatilo osposobljavanje vatrogasnih kadrova, obilježavanje svibnja – mjeseca zaštite od požara, natjecanja ( Državo natjecanje vatrogasne mladeži u Šibeniku , Županijsko natjecanje djece, Kup HVZ-a, Ostala natjecanja ), intervencije u 2010.godini, dislokacija, radne akcije i ostalo.

Posebno je istaknut odličan rezultat ekipe mladeži koja je osvojila 11 mjesto na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Šibeniku, te prvo mjesto ekipe djece na Županisjkom natjecanje djece te odlični rezultati svih ekipa na Kup-a HVZ-a. Povećanje broja intervencija, te vršenje osiguranja prilikom spaljivanja korova i poljoprivrednih površina navedeni su kao ključne aktivnosti kod intervencija u 2010-oj godini. Posebno je istaknuta suradnja građana kod spaljivanja korova i niskog raslinja na poljoprivrednim površinama, kao rezultat dobre promidžbe i preventivnih aktivnosti tokom mjeseca svibnja. U izvješću je naglašeno povećanje tehničkih intervencija Društva, a kao najveća i najkompleksnija intervencija izdvojena je izrada nasipa kod obrane od poplave u naselju Dubrovčak Lijevi, te sudjelovanje članova u postrojbi VZG Ivanić-Grad koja je vršila ispomoć kolegama vatrogascima područja Grada Zaprešića.

Blagajnik Društva je pripremio financijsko izvješće koje je također prezentirano u sklopu Izvješća Upravnog odbora. Prema spomenutom izvješću ostvareni prihodi u 2010-oj godini bili su 93.025,42 kn, a rashodi 83.815,11 kn. U 2011 godinu preneseno je ukupno 9.210,31 kn. Financijsko poslovanje, kao i ostale aktivnosti Društva potvrdili su i članovi Nadzornog odbora koji su prihvatili priložena izvješća i poslovanje Društva.Nakon izvješća Skupštini je predložen i Plan rada za 2011 godinu u kojem je naglasak stavljen na daljnji aktivni rad sa djecom i mladeži, preventivne akcije na području Grada s ciljem manjeg broja intervencija, te izvršavanje svih Operativnih zadaća prema ranije usvojenom četverogodišnjem planu DVD-a. Predloženi Plan rada Skupština je jednoglasno prihvatila.

Na Skupštini su članovima Društva uručena priznanja za višegodišnji rad u Društvu – 10 godina i 30 godina rada, te diplome o prethodno stečenom zvanju Vatrogasnog dočasnika I klase .Na kraju sjednice Skupštini su se obratili mnogobrojni gosti, Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Boris Kovačić sa svojim suradnicima, predstavnici MUP-a, PP Ivanić-Grad, te predstavnici prijateljskih Društava – Šumećani, Dapci, Bojana, Ivanić-Grad, Lipovec Lonjski, Križ, Obedišće, Općevac-Palančani, Donja Graćenica, Kuče, Šašinovec, Johovec, Šarampov Donji, Sisak, Bešlinec, Zaprešić te predstavnici VZG i VP Ivanić-Grad koji su čestitali Društvu na dosadašnjem radu uz dobre želje u budućem radu.Po završetku Skupštine za sve prisutne upriličen je prigodni domjenak.

Novo vozilo za 115 godina rada Društva
U subotu 26. ožujka 2011. Godine u Društvenom domu Posavski Bregi upriličena je Sjednica Skupštine DVD-a Posavski Bregi koja je osim radnog djela sadržavala i svečani dio obilježavanja 115 godina neprekinutog rada Društva. Nakon što su na Skupštini iznesena Izvješća o radu Društva u 2010-oj godini koje je Skupština Društva jednoglasno prihvatila, Predjednik Društva gdin. Guštek Vlado kratkim osvrtom podsjetio je sve prisutne članove i uzvanike kako je Društvo radilo kroz 115 godina. U svečanom izvješću predsjednik Društva je istaknuo neke povijesne činjenice i događaje koji su pratili ovo Društvo, uz posebno zadovoljstvo ističući kako je i danas Društvo dobro organizirano na usluzi svim građanima naselja Posavski Bregi, ali i ostalog djela Posavine. Na Skupštini članovima Društva dodijeljena su priznanja za 10 godišnji i 30 godišnji rad u Društvu, te Priznanja za poseban doprinos zaštiti od požara i vatrogastvu istaknutim članovima Društva.

Posebno svečani trenutak bio je predaja ključeva novog vozila koje je Vatrogasna Zajednica Grada Ivanić-Grada uz veliku potporu Grada Ivanić-Grada i tvrtke Vatropromet d.o.o. iz Zagreba nabavila za ovo društvo. U prisustvu Gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Borisa Kovačića i predstavnika tvrtke Vatropromet d.o.o. iz Zagreba Ede Latovića, ključeve novog vozila predsjedniku DVD-a Posavski Bregi uručio je predsjednik VZG Ivanić-Grad dr.sc. Branko Petrinec. Samo vozilo je tip malog navalnog vozila sa nadogradnjom - visokotlačnim modulom za brze intervencije. Vozilo je nabavljeno u sklopu programa VZG Ivanić-Grad, te je isto 6 vozilo u zadnjih 4 godine.

Na kraju sjednice prisutnima članovima Društva obratio se veliki broj gostiju – Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Boris Kovačić sa svojim zamjenicima, predstavnici VZG Ivanić-Grad, predstavnik tvrtke Vatropromet iz Zagreba, MO Posavski Bregi, susjednih i prijateljskih Društava s kojima DVD Posavski Bregi održavaju prijateljsku suradnju, a posebno je dojmljiv bio poklon – prigodni program KUD-a Ogranak Seljačke sloge iz Posavskih Brega. Po završetku službenog i svečanog djela Skupštine domaćin je pozvao sve prisutne u razgledavanje novog vozila, a kasnije je upriličen i svečani domjenak.

28.03.2011. ...17:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters