LOVCI I VATROGASCI U EKO AKCIJI
[ # ]

DUBRAVICA

Članovi Lovačkog društva Vidra iz Dubravice, članovi vatrogasne zajednice općine Dubravica uz pomoć mjesnih odbora sudjelovali su u tradicionalnom čišćenju potoka, zelenih površina, rubova prometnica i šuma. Nažalost, nesavjesni pojedinci još uvijek bacaju smeće kroz prozore svojih jurećih automobila, a oni još nesavjesniji jednostavno utovare otpad u svoje prikolice te ih potom otpad traktorom odvezu u šumu, potok ili jednostavno odbace uz rub prometnice.

Vrijedni članovi spomenutih društava dobar su dio nedjelje 20. Ožujka proveli skupljajući odbačeno smeće. Unatoč vrlo hladnom jutru, lovci, vatrogasci i članovi mjesnih odbora okupili su se u selima općine Dubravica i započeli sa skupljanjem smeća.Načelnik općine Franjo Štos uključio se u akciju, a svjedočili smo o gomilama odbačenog smeća. Načelnika posebno ljute vozači koji odbacuju razno razne vrećice uz rub ceste, ali i oni koji svoje smeće bez grama srama i savjesti odbace na rub šum.

„Razmišljamo da u zajedništvu s općinom Marija Gorica zaposlimo komunalnog redara koji bi treba spriječiti nesavjesno ponašanje građana“ kazao nam je načelnik Štos.Nakon napornog posla, kada je sunce zagrijalo promrzle ruke, sudionici akcije su se okupili kod Lovačkog doma Vidra u Dubravici gdje su kuhari (lovci) pripremili ukusni srneći gulaš i ćevape za djecu koja su sudjelovala u akciji.

Svima je zahvalio predsjednik Lovačkog društva Vidra Ivan Štritof koji je kazao kako nažalost neodgovorni pojedinci tijekom godine odbace mnogo smeća koje se eto ovom prilikom pokupi, a za nadati se je da će djeca koja sudjeluju u akciji upozoriti svoje prijatelje, ali i ukućane kako ne bi trebalo smeće odbacivati u prirodu.
prigorski kaj

25.03.2011. ...08:15 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters