ZDRUŽENA VJEŽBA "PLAMEN LONJSKI"
[ # ]

REPUŠNICA

Plamen lonjski združena je vatrogasna vježba koja je održana sedmi put uz Dan Parka prirode Lonjsko polje. Domaćin vježbe ove je godine bio DVD Repušnica.Ivica Miklenić, zapovjednik JVP grada Kutine i zapovjednik vježbe predstavio je plan vježbe. U scenariju ovogodišnje vježbe dogodio se incident na plinsokj bušotini Vrbaki u Lonjskom polju ispod Repušnice. Na mjestu proboja plina ozlijeđen je jedan radnik. Njega je zbrinula ekipa vatrogasaca iz osiguranja bušotine. U pomoć su pozvani vatrogasci iz Kutine, Repušnice i Potoka.
Image and video hosting by TinyPic
Prvi su na mjestu nesreće stigli vatrogasci iz DVD Repušnica koji su i bili najbliže. Za njima i ostali. Profesionalci iz Kutine ugasili su požar pjenom.Članovi DVD-a spriječili su zagađenje vodotokoa u Repušnici postavljanjem brana.Besprijekorno izvedenu vježbu promatrali su brojni vatrogasci iz Vatrogasne zajednice grada Kutine i brojni gosti.U mjesnom domu u Repušnici sudionike vježbe pozdravio je Zvonimir Rubak, zapovjednik domaćeg DVD-a Repušnica, te im je zahvalio na suradnji i na mogućnosti što je DVD Repušnica bio domaćin ove velike i važne združene vatrogasne vježbe.

U analizi vježbe Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ pohvali oje vatrogasce na pokazanoj vještini i izrazio zadovoljstvo vježbom, te je rekao kako je vježba pokazala i važnost opremljenosti vatrogasaca kako bi bili dobro zaštićeni u opasnim akcijama gašenja požara i spašavanja kakva je danas prikazana u vježbi. Izrazio je nadu kako će se podići razina opremljenosti vatrogasaca.
Image and video hosting by TinyPic
Željko Uzel, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Kutine čestitao je sudionicima vježbe na uspješno izvršenom zadatku. Ivanka Roksandić, predsjednica Upravno vijeća JU Park prirode Lonsjko polje zahvalila je vatrogascima što sedmu godinu daju svoj doprinos obilježavanju Dana parka prirode Lonjsko polje, te je istaknula važnost edukacije, te je zahvalila vatrogascima na radu s mladima. Zato im je u ime JU PP Lonjsko plje darovala tri brentače za rad s najmlađim skupinama varogasaca.

Goran Gugić, ravnatelj Javne ustanove rekao je kako su vatrogasci i djelatnici Javne ustanove u proteklih 7 godina puno naučili. „Vidjeli smo gotovo sve moguće opasne situacije koje se mogu dogoditi u Lonjskom polju. Vatrogasci su vrlo važni u spašavanju ljudskih života i materijalne štete, ali ovdje u Lonjskom polju neizmjerna je i njihova uloga u očuvanju prirode.“.
Plamen lonjski neizostavni je sadržaj obilježavanja Dana parka prirode Lonjsko polje. Zadovoljni ovogodišnjom vježbom vatrogasci su najavili kako će se ova tradicija nastaviti i nagodinu. kutina.hr

21.03.2011. ...14:19 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters