U POSLJEDNJA PET DANA DRUŠTVA ODRADILA ŠEST INTERVENCIJA
[ # ]

DUGO SELO

Kako doznajemo od zapovjednika VZG Dugog Sela Nikole Rnjaka vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela u proteklih pet dana odradila su šest intervencija požara otvorenog prostora. U razdoblju od petka 11. ožujka pa do utorka 15. ožujka DVD Dugo Selo je interveniralo pet puta, a DVD Andrilovec jednom. Vatrogasci su tako dva puta intervenirali na području Kopčevca, dva puta na području Prozorja te jednom u Puhovu i Andrilovcu.

Iz VZG Dugog Sela napominju kako se uglavnom radi o čišćenju okućnica i poljoprivrednog zemljišta na način da se spaljuje zaostala trava i šikara od prošle godine. Vatra se ostavlja bez kontrole ili se zbog vjetra otima kontroli. Kako bi se shvatila ozbiljnost čitave ove situacije zapovjednik Rnjak naglašava da je u subotu na području Zagrebačke županije bilo 50 – ak intervencija i to većinom požara otvorenog prostora.

Slijedom navedenog, iz VZG Dugog Sela apeliraju na građane da svoje okućnice i poljoprivredne površine ne čiste spaljivanjem trave jer time ugrožavaju svoju imovinu i imovinu svojih sugrađana.
dugoselo.hr

15.03.2011. ...13:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters