VATROGASCI: INSPEKCIJE DUZS-a NE RADE PO ZAKONU O VATROGASTVU
[ # ]

KARLOVAC

Vatrogasci Karlovačke županije danas su od župana Ivana Vučića tražili da im pomogne u prevladavanju problema koje imaju s Državnom upravo za zaštitu i spašavanje. Naime, kako tvrde vatrogasci, inspekcijski nadzor DUZS-a po vatrogasnim postrojbama i DVD-ima nije u skladu sa Zakonom o vatrogastvu već se DUZS poziva na Zakon o zaštiti i spašavanju.

Svoja su iskustva na tu temu iznijeli čelnici VZ Karlovačke županije Želimir Misir i glavni vatrogasni zapovjednik Dragutin Foschio. Kako kažu zbog neusaglašenosti zakona i kolizije događaju se brojne nejasnoće pa je čak bilo i sudskih presuda.

- Župan Vučić saslušao je probleme vatrogasaca te zaključio da se po tom pitanju mora očitovati i Državna uprava za zaštitu i spašavanje, ali da je temeljni problem neusklađenost zakona i potreba da se na državnoj razini taj problem što prije riješi, kažu u Uredu župana.

Vodstvo Karlovačke županije obavit će razgovor sa Područnim uredom DUZS-a u Karlovcu i ukazati na probleme oko provođenja i tumačenja zakona kao i oko daljnjeg provođenja inspekcijskih nadzora od strane ove Uprave. Dogovoreno je da se pismeno nadležnom Ministarstvu te preko zastupnika u Saboru sa prostora naše županije postavi pitanje nadležnosti i provođenja zakona te pokrenu izmjene zakona kako bi se osiguralo nesmetano funkcioniranje i rad dobrovoljnog vatrogastva i DUZS-a.
kaportal

02.03.2011. ...15:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters