PO CESTI SE RASULO 11.000 BOCA PIVA
[ # ]

PETRIJEVCI
Piše: Sandra Lacić

550 gajbi piva završilo je na cesti.Boce i gajbe rasule su se duž ceste nekoliko desetaka metara, a pivo je teklo u potocima svuda unaokolo.Vatrogasci DVD-a Petrijevci odmah su pohitali u pomoć i oprali cestu.

Gotovo 11.000 punih boca, ili više od 550 gajbi, osječkog piva ispalo je iz kamiona Osječke pivovare jučer ujutro oko 7 sati u Ulici Republike u Petrijevcima. Boce i gajbe rasule su se duž ceste nekoliko desetaka metara. Pivo je teklo u potocima svuda unaokolo. Lomljava staklenih boca i padajućih plastičnih gajbi naglo je probudila stanovnike te petrijevačke ulice. Vatrogasci DVD-a Petrijevci odmah su pohitali u pomoć i oprali cestu. Pri padu punih boca s kamiona oštećena je obližnje parkirana Renault Laguna.

- Tridesetjednogodišnji vozač iz Osijeka u kamionu je imao nepravilno smješten teret, te nedovoljno osiguran. Pri skretanju u zavoju došlo je do pomicanja gajbi koje su se prislonile na stranicu kamiona. Stranica je popustila i teret je ispao, doznajemo od Ivane Delač iz PU osječko-baranjske.Snažan pritisak gajbi bio je prevelik pritisak na stranicu kamiona. U nesreći, srećom, nitko nije ozlijeđen.Protiv vozača policija podnosi optužni prijedlog. Za sada nije poznat iznos za koji je razbijenim bocama oštećena Osječka pivovara.

Vrlo slična nesreća dogodila se u lipnju prošle godine u Mikleušu kod Slatine. Tada je trećina od 24 tone “Pan” piva koje se nalazilo u tegljaču, registracija susjedne Bosne i Hercegovine, završilo u kanalu ispred dvije kuće. Četrdesetogodišnji vozač tegljača prevozio je pivo iz Koprivnice, a krajnja destinacija bila je Vitez u Bosni i Hercegovini. I tada je inercija tereta učinila je svoje. U zavoju je snažan pritisak punih gajbi piva bio presnažan za stranicu kamiona pa se velika količina gajbi piva sručila u kanal.
cro-rss

19.02.2011. ...13:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters