GRAD ZADAR JE U BANKROTU
[ # ]

ZADAR
Piše: Nives Rogoznica

Saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović (SDP) je na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavila kako će od Državnog odvjetništva zatražiti da ispita kuda je nestao novac od prodaje stanova u vlasništvu Grada Zadra za kojeg je Državna revizija u svom izvještaju za 2009. godinu utvrdila kako je potrošen za tekuće proračunske potrebe.

Upada u oko podatak da Zadarska županija ima 104 zaposlena na 162.045 stanovnika, dok primjerice Međimurska županija ima 63 zaposlena na 120.000 stanovnika, a i tamo smatraju da zaposlenika ima previše. Državna revizija je primijetila da je Županija iskazala potraživanje u iznosu od 5,6 milijuna kuna, dok je Porezna uprava rekla da ona iznose 11,2 milijuna kuna, pa je potrebno utvrditi koji je podatak točan. Osim Općine Galovac koja je dobila nepovoljno mišljenje, mnoge su druge općinske uprave sredstva koristile nenamjenski.

Općina Gračac dobila je brojne prigovore Revizije, Općina Pakoštane je poslove održavanja cesta povjerila izravno i bez potpisanog ugovor. U Općini Polača sredstva od kapitalne pomoći i prodaje općinskog zemljišta trošila su se za tekuće potrebe umjesto za istraživanje bušotina podzemnih voda, navela je Antičević Marinović dodajući kako je među onima koji su neuredno poslovali i Vatrogasna zajednica Zadarske županije koja, između ostalog, na dohotke nije uplaćivala poreze i doprinose.
.... pročitaj više

15.02.2011. ...07:08 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters