DVD POPOVAČA DONIO ODLUKUO BRATIMLJENJU S PGD-om ČRNOMELJ
[ # ]

POPOVAČA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Popovača je na 118. po redu godišnjoj skupštini usvojilo Odluku o potpisivanju Povelje o bratimljenju sa slovenskim PGD-om Črnomelj.

Kako je obrazložio predsjednik DVD-a Popovača Vlado Dutković, rezultat je to dugogodišnje suradnje i prijateljstva koje se rodilo preko DVD-a Duge Rese, inače bratskog društva i Popovače i Črnomelja. Kako je najavljeno, Povelja će se potpisati na Dan Općine odnosno župe sv. Alojzija Gonzage, 21. lipnja ove godine.
DVD Popovača je tijekom 2010. godine evidentirao ukupno devet vatrogasnih intervencija. One su, kako je naglašeno, obavljane na području čitave Općine, gdje je izvršeno i 65 prijevoza vode.
Image and video hosting by TinyPic
„S ponosom možemo istaknuti da smo s tri desetine djece i dvije desetine mladeži sudjelovali na brojnim natjecanjima, ostvarivši kvalitetne rezultate među kojima se ističe 1. mjesto koje je muška A ekipa izborila na natjecanju u Sunji. Bili smo domaćin tradicionalnog susreta s bratskim društvom iz Duge Rese koji je obilježen vatrogasnim i sportskim disciplinama, a uz sudjelovanje i PGD-a Črnomelj. Između ostalih aktivnosti u koje je ukupno utrošeno 11.000 radnih sati, sudjelovali smo i u programu obilježavanja Dana Općine odnosno naše župe"- istaknuo je predsjednik DVD-a Popovača Vlado Dutković predstavljajući Izvješće o radu u prošloj godini.

U okviru 118. skupštine DVD Popovača usvojio je i Odluku o izmjenama i dopunama Pravilnika o kodeksu ponašanja članova društva, kao i Financijski plan za 2011. godinu kojim se predviđaju prihodi u iznosu od 359.750 kuna. U Društvo su primljena dva nova člana, pa tako ono trenutno broji 129 članova.

Dnevni red 118. skupštine DVD-a Popovača obuhvatio je i dodjelu priznanja i zahvalnica članovima i sponzorima. U pozdravnoj riječi predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Popovača Zvonimir Kondres upoznao je prisutne s dogovorenim redoslijedom nabavke novih vozila. „DVD Stružec dobio je novo vozilo, a u planu je nabavka vozila i za Donju Gračenicu za što su sredstva već osigurana. Nakon toga na red dolazi i DVD Popovača kao jedno od tri stožerna dobrovoljna vatrogasna društva s područja Općine"- najavio je Kondres.Rad skupštine popovačkog DVD-a kojoj su nazočili gosti s područja šest županija, u ime Ureda općinskog načelnika pozdravio je zamjenik načelnika Dragan Šarčević koji je ovom prilikom izrazio posebnu zahvalu Društvu na kvalitetnom radu s djecom i mladima.
općina Popovača

01.02.2011. ...16:58 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters