VRAĆEN OSMIJEH NA LICA
[ # ]

VELJUN

Nakon što je Index.hr na stranicama svoga portala prvi objavio tešku životnu priču o šesteročlanoj gluhonijemoj obitelji Krmpotić, majci Nehajci i petero djece, koji su preživljavali u oronuloj stoljetnoj školskoj zgradi u zabitom selu Veljunu, 30-ak kilometara od Senja, kojima je bila neophodna pomoć u hrani, odjeći obući, namještaju i slično, hvale vrijednim aktivnostima članova LEO KLUBA SENJ osmjesi na lica šesteročlane obitelji vraćeni su jer se brojni dobrotvori javljaju sa svih strana.
Image and video hosting by TinyPic
Dopredsjednica Udruge Izabela Špalj javila nam je da su se pomoći obitelji Krmpotić pridružili brojni pojedinci i udruge koji su u njihov dom unijeli sreću i zadovoljstvo. "Vatrogasci su iz grada Kraljevice na čelu sa zapovjednikom Kružićem stupili u kontakt sa nama i ponudili nam svaku pomoć koja je potrebna po području humanitarnog rada. Tako je 80-godišnja gospođa Lucija iz Kraljevice poklonila spavaću sobu. Treba podsjetiti da je šesteročlana obitelj Krmpotić spavala na dva kreveta u jednoj maloj sobici bez namještaja", kaže Izabela.

"Svi smo sretni"
Spavaću sobu vatrogasci su dovezli kombijem u četvrtak te prikupili novce i kupili hranu i higijenske potrepštine. Uz kratko druženje vatrogasci iz Kraljevice obećali su i daljnju pomoć jer njih krase brojne humanitarne akcije kojima su prikupljanjem financijskih sredstava kupovali, između ostaloga i opremu za dječju bolnicu Kantrida. Čovjek dobroga srca s Krka, koji želi ostati anoniman, obitelj Krpotić obradovao je s peradi, uskoro im stiže i koza, uz obećanje da će im u blizini doma kupiti komad zemlje kako bi im se ostvarila i želja da mogu saditi krumpir.

"Što reći, svi smo sretni, uspjeh je vidljiv, radujemo se. Naši Senjani samovoljno posjećuju Krmpotiće, nose im hranu, pri čemu se ljudi javljaju iz Rijeke i na našu udrugu šalju donacije za pomoć za tu obitelj. Uz svu sreću i radost obitelji Krmpotić, možete misliti kako se tek mi iz udruge LEO osjećamo, ovo je još jedan naš uspjeh, koji će nam naplatiti dragi Bog", kaže Izabela Špalj.
index

29.01.2011. ...10:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters