BUDITE OPREZNI, MOŽDA NEĆEMO MOĆI POMOĆI AKO IZBIJE POŽAR
[ # ]

ĐURĐENOVAC

Čelništvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđenovac ustvrdilo je da se Općina Đurđenovac nemarno odnosi prema vatrogasnom vozilu, vrijednom 1,6 milijuna kuna, koje je donirala Vlada RH. Sedam mjeseci vozilo se nije koristilo, bilo je u garaži đurđenovačkog komunalnog poduzeća, jer vlast nije znala kome ga dodijeliti.

Odlukom Vatrogasne zajednice općine Đurđenovac, vozilo je krajem prošle godine dodijeljeno DVD-u Đurđenovac te je smješteno u DVD-u Šaptinovci, koji ima garažu. No, đurđenovački ga vatrogasci ne mogu koristiti jer je u kvaru.- Zbog niskih temperatura i nezagrijanosti garaže došlo je do puknuća kućišta pumpe. Vozilo nije ni sudjelovalo u intervencijama, a već ima velik kvar. Procjenjujemo da šteta iznosi 20.000 kuna - rekao je na konferenciji za novinare predsjednik DVD-a Đurđenovac Josip Fenrich.

Vatrogasci su progovorili i o neadekvatnim prostorijama te nedovoljnom financiranju, kriveći Općinu za maćehinski odnos prema đurđenovačkom vatrogastvu, jer DVD Đurđenovac ne ispunjava ni propisane minimalne standarde.Iz unajmljene zgrade vatrogasnog doma morali su se iseliti, vatrogasna vozila su premještena u susjedna vatrogasna društva, a djeluju u neuvjetnim prostorijama u zgradi bivšeg Matičnog ureda. Oprema, pehari i medalje pohranjeni su u kartonske kutije. Uz nemogućnost odlaska na liječničke preglede, muku muče s opremom, a štede i na gorivu za intervencije.

- Dobili smo rješenje da obavimo zdravstvene preglede za 20 vatrogasaca, za što nam je potrebno 10.000 kuna. A za cijelu prošlu godinu za redovitu djelatnost od Općine smo dobili 7.308 kuna. Moramo imati 20 zaštitnih odijela, a svako stoji oko 7.000 kuna. Trenutačno imamo 11 odijela, a za ostala nemamo novca - naglasio je zapovjednik DVD-a Đurđenovac Dino Čačić.
U takvim uvjetima ne mogu jamčiti izlazak na intervenciju i zato apeliraju na građane i poduzetnike da budu oprezni. Takvo ponašanje općinske vlasti, ističe vatrogasno čelništvo, nedopustivo je prema DVD-u, koje je Planom zaštite od požara proglašeno središnjom vatrogasnom postrojbom. “Imenovani smo središnjom postrojbom, a nemamo potrebnu vatrogasnu tehniku i opremu, već samo dvije prostorije veličine ureda za tajnice”, cinično zaključuje vodstvo đurđenovačkog DVD-a.
glas slavonije

27.01.2011. ...14:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters