PRIPADNICI VATROGASNE MLADEŽI PRIMILI PRIZNANJA
[ # ]

DONJA VOČA
Piše: Josip Cingesar

Državnom i vatrogasnom himnom te minutom šutnje za sve umrle i poginule vatrogasce i branitelje, uz pozdravne riječi predsjednika Borisa Patrčevića u vatrogasnom domu u Donjoj Voći počela je redovna 34. izvještajna godišnja skupština DVD Donja Voća.
Image and video hosting by TinyPic
Osim članova nazočni su bili Načelnik Općine Donja Voća Krunoslav Jurgec, predsjednik Općinskog vijeća Mario Medenjak ,predsjednik VZVZ Zvonko Biškup predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Klenovnika, Vinice, Maruševca, Lepoglave, Ivanca, Višnjice, Gradišća, Strmca Podravskog, Glogovca, Ladanja Donjeg i Cestice te predstavnici javnog, kulturnog, gospodarskog ,političkog i sportskog života Općine Donje Voće.

U izvješću zapovjednika postrojbe Danijela Godinića istaknuto je postrojba odradila 13 intervencija, od toga 6 požara, dok je prioritet bio usmjeren na provođenju preventive, opremanju neophodnom osobnom i skupnom opremom, osposobljavanju vatrogasnih kadrova, održavanju vježbi i sudjelovanja na državnom natjecanju mladeži i ostalim natjecanjima.Predsjednik društva Boris Patrčević u svom izvješću istaknuo da je društvo nezaobilazan čimbenik svih društvenih događanja u Općini, dobru suradnju sa udrugama te se ukratko osvrnuo na suradnju sa bratskim PGD Zlatoličje i potpisivanje povelje povodom 30.godina pobratimljenja.

U financijskom izvješću koje je podnio tajnik Josip Cingesar istaknuto je glavna zadaća bila usmjerena na podmirenje potraživanja dobavljača koja su prenijeta u tekuću godinu te da krajem prošle godine društvo ima podmirene sve obaveze.Na Skupštini je prezentiran i Plan i program rada za 2011 godinu u kojem se poseban značaj pridaje osposobljavanju vatrogasnih kadrova, nabavi vatrogasne opreme, uređenju vatrogasnog poligona, radu sa vatrogasnom mladeži i pripremama natjecateljskih ekipa za predstojeće županijsko natjecanje.

Načelnik Općine Donja Voća Krunoslav Jurgec osvrnuo se u svom izlaganju na izuzetno dobar rad društva u protekloj godini ,te i dalje obećao svesrdnu pomoć u nabavi potrebne vatrogasne opreme i uređenju potkrovlja vatrogasnog doma. Posebno je pohvalio dobar rad sa vatrogasnom mladeži.Nakon pozdravnih govora gostiju 19 pripadnika vatrogasne mladeži koji su polazili tečaj za zvanje vatrogasna mladež, podijeljene su diplome koje su uručili zapovjednik Danijel Godinić i tajnik Josip Cingesar.

Vatrogasnu spomenicu za 30 godina rada u vatrogastvu primio je Stjepan Pintarić, vatrogasnu spomenicu za 20 godina Ivan Gregur, a za 10 godina spomenice su primili Leo Đura, Ivan Đura, Josip Špernjak, Jurica Žmegač.Brončanu plamenicu za hrabrost i požrtvovnost primio je Mario Šestanj Perić.Sliku voćanskog slikara Vinka Gregureca, dar Općine Donja Voća za najboljeg vatrogasca u prošloj godini, primio je tajnik društva Josip Cingesar.

24.01.2011. ...15:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters