ODRŽAN ISPIT ZA ZVANJE VATROGASAC 1.KLASE
[ # ]

BEDEKOVČINA
Piše: Željko Odak

Vatrogasna zajednica općine Bedekovčina ove nedjelje 23. siječnja 2011. godine organizirala je tečaj za zvanje «Vatrogasac I klase» . Na tečaj se putem svojih vatrogasnih društava prijavilo 31 polaznik, koji su dokazali, da za isti ispunjavaju uvjete ( vatrogasac s jednom godinom staža u zvanju).
Image and video hosting by TinyPic
Prema pravilniku o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova održana su ujutro od 9 sati predavanja 2 sata teorijske i 2 sata praktične nastave iz predmeta vatrogasne sprave i oprema koje su održali Tomislav Novosel ing i Ivan Odak vatrogasni tehničari i časnici I klase. Voditelj tečaja bio je Željko Odak vatrogasni časnik I klase. Isti dan u nedjelju u 13,00 sati održan je završni ispit.

Ispitu je pristupilo 31 polaznik od kojih 8 ženskih i 23 muška kandidata iz DVD Bedekovčina 11 kandidata, (Miljenko Burek, Željka Hanžek, Danijel Kunštović, Marko Meštrović, Matija Perić, Ivana Sinković, Tihomir Skozrit , Nikola Šamec, Danijel Špiranec, Maja Videk i Damir Habljak) iz DVD Brestovec Orehovički 13 kandidata (Mladen Belošević, Anđelko Đurkan, Darko Đurkan, Petar Đurkan, Zdravko Đurkan, Marica Grahovac, Jelena Kovaček, Mario Šaronja, Martina Šaronja, Zdravko Šaronja, Danijel Topolovec, Marina Toplovec i Branko Topolovec) iz DVD Orehovica 4 kandidata (Antonijo Kobeščak, Danijel Kobeščak, Jurica Kobeščak i Ivan Valjak iz DVD Poznanovec 2 kandidata (Katarina Ptičar i Kristijan Osrečak) te Lunko Marko iz DVD-a Klanjec.

Ispite je provela ispitna komisija imenovana od Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije u sastavu Boris Uhernik, predsjednik , članovi Tomislav Novosel i Ivan Odak. Svi kandidati su uspješno položili ispit. Te su im uručena odgovarajuća uvjerenja .Ovim tečajem obuhvaćena je jedna generacija mladih vatrogasaca s područja Vatrogasne zajednice , te je zaokružen jedan ciklus njihova usavršavanja od zvanja vatrogasac vatrogasne mladeži do zvanja vatrogasac I klase , a radi se o mladim vatrogascima koji su u vatrogasnim postrojbama svog društva i sudjeluju u vatrogasnim intervencijama, a ispit za vatrogasca su položili prije godinu dana.

Na uspješnom osposobljavanju vatrogascima čestitali su predsjednik VZ KZŽ Boris Uhernik, koji im je i uručio uvjerenja o uspješno završenom tečaju. Predsjednik VZO Bedekovčina Željko Odak, uz čestitke im je napomenuo da su se većina od njih već istaknula u svojim društvima kroz natjecanja i gašenje požara te druge intervencije, da mu je drago što se žele usavršavati u humanoj djelatnosti, koju su odabrali uz profesionalno zanimanje, kao i služiti i pružati pomoć ljudima kad i im je ona najpotrebnija u požaru i elementarnim nepogodama. Naglasio je da ovime nije dovršeno njihovo osposobljavanje , već da i dalje , trebaju provoditi vježbe u svojim društvima sa svojim zapovjednicima, da budu uvijek spremni pomagati ljudima na području općine i šire, kad je to potrebno. Obećao je da će Vatrogasna zajednica i dalje voditi skrb i omogućiti im osposobljavanje, te da dogodine u ovo doba očekuje da se ponovno nađu na početku tečaja za dočasnike.

24.01.2011. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters