UPRKOS RECESIJI NJIHOVE AKCIJE NE POSUSTAJU
[ # ]

KUČE
Piše: Damir Marenić

Svoju 114.redovno-izvještajnu skupštinu podržalo je DVD Kuče u subotu 22-siječnja 2011.godine. Odmah na početku sve nazočne pozdravio je predsjednik društva Boris Đuračić a nakon toga intonirane su državna i vatrogasna himna te odana počast preminulim i poginulim hrvatskima vatrogascima.
Pierce CAFS.
Skupštini su nazočili brojni gosti među kojima izdvojimo Dogradonačelnika grada Velika Gorica, g. Stjepan pl. Kos, Predsjednica Gradskog vijeća Grada Velika Gorica, gđa Vesna Škare Ožbolt, Delegat VZG VG, g. Mario Švehla, Kapelan Župe Pohoda Blažene djevice Marije Vukovina, Andrija Jambreuš koji je i blagoslovio večeru, Župan Plemenite Opčine Turopoljske, Franjo pl. Kos, Kumovi zaustave, predstavnici brojnih vatrogasnih društava te Udruge mjesta Kuče.
Image and video hosting by TinyPic
Iz Izvješća koje je podnijela tajnica društva Radmila Đuračić vidljivo je da je usprkos recesije 2010.g. bila i više nego radna, a obilovala je kako na interventnom, natjecateljskom tako i na preventivnom polju. Sve aktivnost započinju mjesnim zaštitnikom, Svetim Fabijanom a to je krajem siječnja. Dio članstva još od sredine studenog 2009.g. bio je raspoređen na dežurstvo u shoping centru West gate u Zaprešiću ,time da je velika pažnja posvećena da to budu svakako nezaposleni članovi.
Od radinih aktivnosti spomenimo radove na uređenju doma a to su: postavljanje knaufa u prostorijama Društvenog doma koje koristi DVD, postavljanje centralnog grijanja u Društvenom domu tako da konačno i prostorije DVD-a imaju tople prostore, krpanje rupa nastalih od postavljanja cijevi ali i postavljanje namještaja na mjesto kao i čišćenje i uređenje istog prostora.

U natjecateljskog dijelu ženska ekipa madeži sudjelovala je na državnome prvenstvu u Šibeniku gdje su osvojile 20. mjesto u konkurenciji 62. ekipe , što je za svaku pohvalu , kad smo kod pohvala , Društvom se ovim putem zahvaljuje Auto kući Štarkelj i g. Vladi Štarkelju na ustupljenom kombi vozilu jer njihovo vozilo još nije do tada stiglo. Nakon toga su domaćin Gradskog natjecanja vatrogasne djece i madeži, gdje je ženska mladež osvojila prvo mjesto a muška zadovoljavajućeg 6.mjesto od 42 ekipe koliko ih je sudjelovalo na tom natjecanju. Kao nagrada bilo im je sudjelovanje u Kampu mladeži u Fažani, prekrasan boravak pun doživljaja, natjecanja, učenja i zabave ali i predstavljanje njihove Vatrogasne zajednice ujedno i Grada u pravom svjetlu. Na Gradskom natjecanju u Buševcu muška «B» ekipa zauzela je 3. mjesto a žene «A» 4. mjesto. Ženska „A“ ekipa osvaja 1. mjesto na Kupu Tuhlja, a nakon toga svoj vrhunac za ovu sezonu su dale kada su na kupu Bana Jelačića u Zaprešiću u konkurenciji 73 ženske ekipe zauzele visoko 25 mjesto.

Početkom ožujak započelo se sa intervencijama, tako su 11.ožujka sudjelovali na požaru krovišta obiteljske kuće ,29.travnja zajedno sa DVD Buševec i JVP Velika Gorica vrše sanaciju deponija na ulazu u Kuče, 11.lipnja sudjeluju na združenoj vježbi DVD-a Donjeg Turopolja u Rakitovcu. Od 18. – 20. rujna danonoćno su zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova dežurali na mostu kanala Sava – Odra izmjenjujući se svaka 3 sata, da bi 20. rujna navečer bili pozvani od strane Kriznog stožera na intervenciju u Čičku Poljanu jer je vodena bujica prijetila istom naselju. Cijelu noć, 14 članova kučanskog DVD-a, borilo se s vodom, punilo vreće, ali na žalost rezultat je nadaleko poznat……voda je bila jača. Ovime putem se žele zahvaliti svim mještanima koji su osjetili potrebu priskočiti u tim trenucima članovima DVD-a i tako im umornima i iscrpljenima dati snagu da se bore sa vodenom stihijom koja je ovoga puta bila stvarno neumoljiva. Cijeli dan je trebalo utrpati 8000 vreća pijeska i razvesti ih na krizna mjesta. Oni su to uspjeli.

Od ostaklih aktivnost spomenimo nabavku Zapovjednog vozila Dacia Logan koja im je bila nužno potrebna radi prijevoza ljudstava. I ovdje su izvisili od strane grada Velike Gorice koja nije ispoštovala svoj dio financijskoga dogovora, neuplaćivanjem sredstava, te su bili prisiljeni ostatak iznosa pokriti kreditom Zagrebačke banke. Istovremeno su na starom kombiju uredili električnu instalaciju i ugradili radio za dulja putovanja natjecateljskih ekipa. Na Uskrsni tjedan prisustvovali su sa Društvima Župe Vukovina svečanoj misi Uskrsnuća na Veliku subotu. 4.5. zajedano sa društvima Donjeg Turopolja obilježen je zaštitnik Sv. Florijana u Mraclinu, a uobičajenu procesiju ulicama Kuča sa njihovim sumještanima i cijelim članstvom i mladeži u nedjelju 09. svibnja svečanom misom u kapelici Sv. Fabijana. U mjesecu zaštite od požara već uobičajeno zapovjedništvo je napravilo redovni godišnji pregled hidrantske mreže po mjestu i zaključeno je da opet postoje hidranti koji nisu u funkciji, te da iste nedostatke treba prijaviti nadležnima, što je i učinjeno.

Dana 03. prosinca 2010.g. napustio ih je dugogodišnji član…..Stjepan Lučić (Pepek). U DVD-u proveo je preko 40 godina aktivnog rada i kao takav, često puta, iako rano umirovljen zbog svoje bolesti, aktivno sudjelovao u njegovim aktivnostima. Zadnja aktivnost mu je bila straža na mostu kanala Sava-Odra prilikom poplave u rujnu o.g.Ispratili su njihovog Pepeka uz počasnu stražu i posljednji pozdrav. Neka mu je laka Hrvatska zemlja.
Image and video hosting by TinyPic
Dobrovoljno vatrogasnog društvom ovom prilikom zahvaljujte se sponzorima koji su ih pratili tokom godine: Domitrović d.o.o. , Paun Trgovina – Staro Čiče , Banić Promet – Banić Stjepan, Pedikerski salon Diana, Dr. Plepelić – Velika Gorica, LMT , Caffe bar DM – Kuče, OPZ Turopolje Vukovina, Limovod Čunčić d.o.o. – Kuče, Pilana Pukanić – Kuče, Pizeria Palir – Kuče, Caffe bar DOM – Kuče , Croatia osiguranje d.d. – podružnica Velika Gorica, Pekara Bibi – Staro Čiče, Zagrebačke pekare Klara d.d. Zagreb, Auto kuća Štarkelj, Kovačić Antun, Turistička zajednica Grada Velike Gorice, Stjepan Jovanović, Ivica Hrvačić, Marko Soldić , Postolar Marko, Vipnet d.o.o., Tvrtka Veronese Velika Gorica, Slastičarna Meto – Velika Gorica, Alumen – Staro Čiče, Kovinar, Martins Invest d.o.o., Auto kuća Gašparić, POT – knjige.

I kako stoji na kraju njihovoga izviješća: Tijekom 2010.g. održana su 4 sastanka cjelokupnog Društva, 8 sastanaka Upravnog odbora, zapovjedništva i Nadzornog odbora, preko 500 sati vježbi svih natjecateljskih ekipa te nešto više od 1720 radnih sati na uređenju garaže, prostorija Društva te oko organizacije Gradskog natjecanja djece i mladeži, a najviše prilikom intervencije tijekom poplave. Društvo danas broji 36 aktivnih članova, 4 pričuvna člana, 46 pripadnika vatrogasne mladeži i 120 pomažućih članova, te na kraju 2010.g. nemamo člana bez osnovnog vatrogasnog ispita.

„Vjerujemo da griješimo…….smatramo da želimo učiti……..smatramo da imamo volje….. ali jednako tako vjerujemo da uz naše zajedništvo, druženje, ljubav za naš pomladak i okupljanje, svaki dan smo sve jači i brojniji i u tome je naša snaga, i zato puni te snage ponosno kročimo u 115.-tu godišnjicu rada i djelovanja“-poručuju članovih DVD-a Kuče

23.01.2011. ...18:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters