STANARI URUČILI ZAHVALNICU I NOVČANU DONACIJU VATROGASCIMA
[ # ]

FOJNICA
Piše: Hazim Čukle

Kućni savjet zgrade KS 45 u Novom naselju u povodu brze i efikasne akcije vatrogasaca ovom vatrogasnom društvu dodjelili zahvalnicu i novčanu donaciju.
Image and video hosting by TinyPic
Već smo pisali o požaru koji je izbio pretposljednjeg dana protekle godine nešto iza ponoći na trećem katu zgrade u Novom naselju i u kojem je potpuno izgorio jedan stan a oštećenje su nastala na nekoliko drugih stanova kao i stubištu zgrade. Nanesena je velika materijalna šteta. Po izbijanju požara na mjesto intervencije su stigli vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Fojnica" iz Fojnice koji su uz pomoć stanara požar lokalizirali i ugasili. U srijedu su stanari odnosno Kućni savjet zgrade KS 45 u Novom naselju u povodu brze i efikasne akcije vatrogasaca ovom vatrogasnom društvu dodjelili zahvalnicu i novčanu donaciju. Na zahvalnici piše: "Kućni savjet zgrade KS 45 dodjeljuje zahvalnicu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu "Fojnica" iz Fojnice za brzu i efikasnu intervenciju u gašenju požara u pomenutoj zgradi u Novom naselju u Fojnici". Zahvalnicu i novčana sredstva su uručili ispred stanara presjednik Kućnog savjeta Halil Hibović i njegov zamjenik Janjko Iviš a zahvalnicu je primio zapovjednik DVD "Fojnica" Fojnica Amir Kučuk koji je zahvalio udruženju stanara ove zgrade koji su odali priznanje radu vatrogasaca.

"Priznanje odnosno zahvalnica nam je važnija od novca. DVD "Fojnica" iz Fojnice broji šest svoji članova. Dežurstvo je u Vatrogasnom domu non-stop angažirano i da kažem da smo u posljednje vrijeme imali veći broj požara ali smo ih sve uspješno i brzo lokalizirali i ugasili. Na požaru u pomenutoj zgradi su sudjelovali vatrogasci pored mene još: Fadil Kučuk, Adnan Kučuk, Ešref Kučuk, Emir Kozić i Muhamed Drinić", za Fojnica online je rekao zapovjednik društva Amir Kučuk.
fojnica

22.01.2011. ...09:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters