VELŠANI ĆE STARIJA VATROGASNA VOZILA POSLATI SRBIMA
[ # ]

BEOGRAD

Vatrogasna služba pokrajine Južni Wales, na jugozapadu Velike Britanije odlučila je da stara vatrogasna vozila pokloni Srbiji, objavljeno je na situ WalesOnline.
Image and video hosting by TinyPic
Pod naslovom "Stara vatrogasna vozila idu u novi život u Srbiju", piše da je plan za to odobren i da će trajati tri godine, koliko i plan poboljšanja Vatrogasne službe Južnog Walesa i prilagođavanja novim standardima za zašitu okoline.

Velška vatrogasna služba dobija nekoliko novih kamiona koji će zamjeniti vozila stara bar 15 godina. Neki od starih vatrogasnih kamiona će biti dati drugim vatrogasnim postajama, neki će u rezervu, a "dio stare flote može biti poslat u Srbiju da pomogne zamjenu zastarjelih vozila od kojih su neka modifikovani ruski vojni kamioni iz 50-ih godina", piše na situ.Steve Logan zapovjednik Vatrogasne postaje Caerphilly je "vodeća sila tog projekta".

On kaže: "Vatrogasna vozila koja treba otpisati su, po britanskim standardima, na kraju radnog vijeka. Ali, u zemljama u razvoju, kakva je Srbija, ono što mi smatramo krajem radnog vijeka, smatra se 'djetinjstvom' "."Smatram da bi bio grijeh poslati na otpad ta vozila i ne biti u mogućnosti dati im novi život", rekao je Logan.
pročitaj više / read more

16.01.2011. ...09:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters