NOVI VATROGASNI DOM U VRGORCU
[ # ]

VRGORAC
Piše: Željko Primorac

Vrgorski vatrogasci uskoro bi mogli napustiti podrum stambene zgrade u ulici Tina Ujevića. Naime, sjedište DVD-a Vrgorac nalazi se u podrumu stambene zgrade, nekadašnjem atomskom skloništu. Izlasci na intervenciju, u ljetnim mjesecima, za vrgorske vatrogasce do sada su bili prava noćna mora.
Image and video hosting by TinyPic
Operativna vozila vrgorskog DVD-a, zbog nepostojanja garaže, parkirana su uz cestu, neposredno pored prostorija DVD-a. Kako je ulica Tina Ujevića u ljetnim mjesecima zakrčena vozilima turista, koji na Ravči silaze s autoceste A1, svaki izlazak vatrogasaca na intervenciju predstavljao je podvig probijanja kroz kolone turista.Vatrogasna vozila, među kojima i nedavno nabavljeni suvremeni Mercedes Atego vrijedan 3,2 milijuna kuna, zbog neprimjerenih uvjeta propadala su na parkingu pored zgrade.

Nezavidnu situaciju u kojoj se našao vrgorski DVD odlučili su zajednički riješiti Splitsko-dalmatinska županija, Vlada RH i Grad Vrgorac. Na Škuljima u Vrgorcu uskoro počinje gradnja novog vatrogasnog doma vrijednog 3 milijuna kuna. Kako saznajemo od predsjednika DVD-a Vrgorac Željka Borovca, projektna dokumentacija je gotova te se iščekuje izdavanje građevinske dozvole, a vrgorski vatrogasci mogli bi već ove godine dobiti nove prostore.Odlična je ovo vijest za članove DVD-a Vrgorac koji uz sve operativne probleme svojim intervencijama pokrivaju prostorno najveći grad u Splitsko-dalmatinskoj županiji sa čak 284 kilometra četvorna.
dalmacija news

15.01.2011. ...08:45 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters