ČAMAGAJEVČANI PRIKUPLJAJU NOVAC ZA LIJEČENJE SUMJEŠTANINA
[ # ]

ČAMAGAJEVCI

Bezbrižni dani djetinjstva trogodišnjeg Renata Bibića prekinuti su teškom bolešću. Prije mjesec dana dječaku iz Čamagajevaca otkriven je tumor na malom mozgu zbog kojega je hitno prebačen na liječenje u Zagreb. Kako je tumor već podosta uznapredovao, liječnici su se umjesto za operativni zahvat odlučili na kemoterapije kojima je Renato trenutno podvrgnut.Kako bi pomogli roditeljima, koji su uz taj težak udarac izloženi i velikim troškovima liječenja i boravka u Zagrebu, Čamagajevčani su organizirali nekoliko humanitarnih akcija. Tako je na nedavno održanoj zabavi koju je priredilo mjesno vatrogasno društvo i Udruga mladih Avantura iz Radikovaca prikupljeno 9.000 kuna. Na nastupu KUD-a Sv. Ana iz susjednih Radikovaca za obitelj Bibić prikupljeno je 2.600 kuna, a financijsku pomoć obećao je i načelnik općine Marijanci Darko Dorkić.

- Drago nam je što smo prikazavši naš scensko-glazbeni program pod nazivom Proslavimo Božić zajedno i mi u ovim teškim trenucima pomogli obitelji Bibić - rekla je tajnica KUD-a Sv. Ana Sanja Popović.
- Našem pozivu za pomoć među prvima se odazvao grad Donji Miholjac koji je odmah uplatio tisuću kuna, uz obećanje gradonačelnika Stjepana Viduke da će Grad i dalje pomagati u skladu s financijskim mogućnostima - rekao je predsjednik MO-a Čamagajevci Kruno Belošević.
- Mi smo u stalnom kontaktu s Renatovim ocem Borisom i majkom Marinom, koji su također u Zagrebu, i odmah šaljemo novac koji smo prikupili - kaže Belošević.

Maleni Renato ima i brata blizanca Valentina s kojim je jako vezan. Valentino je sa stricem prije nekoliko dana također otputovao u Zagreb kako bi bio uz brata tijekom liječenja.Akcije prikupljanja novca za Renatovo liječenje pripremaju i četiri vatrogasna društva s područja općine Marijanci. Mjesni odbor već priprema novi koncert na kojemu će svirati tri glazbene skupine, a bit će održan u Mjesnom domu u Čamagajevcima sredinom veljače.

Kako pomoći
Svi koji žele pomoći u liječenju Renata Bibića mogu uplatiti novac na žiro-račun broj 2402006-3204861204 otvoren kod Erste banke. Za sve ostale informacije na raspolaganju je predsjednik MO-a Čamagajevci Kruno Belošević kojeg se može dobiti na telefone 031 622-161 i 091 941 3417.
glas slavonije

08.01.2011. ...14:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters