VATROGASCI I DJELATNICI RIJEČKE ČISTOĆE SPASILI MAČKU SA 16 METARA VISOKOG DRVETA
[ # ]

RIJEKA

Iako mačka ima ogrlicu, u parku KBC-a zamijećena je još na staru godinu pa je pretpostavka da su ju vlasnici napustili.
Image and video hosting by TinyPic
Uplašena crno-bijela mačka na 16 metara visokom drvetu u parku KBC-a Rijeka sretno je prizemljena dizalicom KD "Čistoća", iz drugog pokušaja spašavanja koji su poduzeli vatrogasci JVP Rijeka.Mačka se na drvo popela prije dva dana i mijaukom izazvala pozornost pacijenata i osoblja KBC-a koji su to dojavili vatrogascima i udruzi "Mijau".Jučer su ju vatrogasci pokušali prisiliti da siđe mlazom vode, no to ju je samo dodatno uplašilo i otjeralo koji metar više. Danas su pak, da joj priđu, vatrogasac i djelatnik KD "Čistoća", koji su se na drvo popeli u košari dizalice, bili prisiljeni otpiliti i nekoliko grana te ju otčupati od stabla za koje se grčevito držala.

U spašavanje mačke moralo se uključiti i vozilo, pa tako i djelatnici KD "Čistoća", jer je drvo vatrogasnom vozilu bilo nedostupno.Mačka je sa 16 metara visine radoznalo i uplašeno gledala desetak svojih spasilaca - vatrogasaca, djelatnika "Čistoće" i KBC-a te pacijente, koje je danima mijaukanjem dozivala u pomoć.Sava Jokić iz udruge "Mijau" misli da su mačku na drvo otjerale petarde koje su posljednjih dana često parale uši. Mačke po drveću, kaže ona, bile su čest prizor za blagdana, no izgleda da su se sve uspjele spustiti same budući da je vatrogascima ovo bila prva takva "blagdanska" akcija.

Sava Jokić isto tako upozorava da ljudi za vrijeme blagdana češće napuštaju svoje kućne ljubimce, valjda jer ih nemaju kome prepustiti na čuvanje kad odu na putovanja.
– Paralo mi se srce dok sam ovo gledala, kazala je, držeći spašenu mačku u naručju, pokrivši joj glavu jaknom kako bi ju smirila.JVP akcije spašavanja mačaka ubraja u svoje "uobičajene" poslove. Isto tako, kažu vatrogasci, spašavaju i galebove i golubove, pa čak izvlače i zmije iz stanova. Što bi značilo da jedna uplašena mačka na 16 metara visine za "ljude u narančastom" ne predstavlja nikakav poseban profesionalni izazov.
novi list

06.01.2011. ...09:58 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters