TUZLANSKI VATROGASCI PREDSTAVLJALI BIH I OSVOJILI PEHAR ZA FAIR PLAY
[ # ]

LOMMEL
Piše: Nela Hukić

World police futsal tournament, naziv je Svjetskog prvenstva u malom nogometu za "uniformirane osobe", koje je odžano u Lommelu – Belgija, krajem mjeseca studeni.

Image and video hosting by TinyPic

Preko 1200 učesnika činilo je 86 ekipa iz 30 zemalja širom svijeta, a Bosnu i Hercegovinu na ovom natjecanju predstavljala je ekipa Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla. Na Svjetskom prvenstvu u malom nogometu natjecali su se policajci, vatrogasci i granične službe.

Snage sa BiH odmjerili su Portugal, Nizozemska, Belgija, Andora i Poljska. Ekipa Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, kući je donijela pehar za fer plej.Iako im rezultat nije bio u prvom planu, kako kažu, zadovoljni su postignutim plasmanom. Cilj im je bio prvenstveno uspostavljanje kontakata sa kolegama iz ostalih zemalja učesnica, te druženje sa njima.

Inače, ovo je bio prvi izlazak Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla na međunarodnu scenu, a kako sami kažu, ne i posljednji. Još ako se uzme u obzir da su sredstva za odlazak na Svjetsko prvenstvo osigurali sami, uz veliku pomoć donacija lokalnih firmi - bez podrške državnih institucija, uspjeh je još veći.

03.12.2010. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters