REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA DOMA
[ # ]

KEBEL
Piše / Foto: Željko Odak

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kebel, jedno je od pet društava Vatrogasne zajednice općine Bedekovčina. Društvo djeluje u mjestu Kebel koje obuhvaća oko 150 domaćinstava sa 480 stanovnika. U mjesto je tek 2001 godine uvedena vodovodna mreža iz javnog sustava Zagorskog vodovoda , a od 1954 godine djeluje vatrogasno društvo. Postojeći vatrogasni dom izgrađen je 1963 godine. Razvojem društva i mjesta on je postao premali. Stoga se 2000 godine počelo razmišljati o njegovoj obnovi i dogradnji.

Image and video hosting by TinyPic

Iste godine im Vatrogasna zajednica općine pomaže sa 15.000,00 kuna u građevnom materijalu i dograđena je nadstrešnica- garaža za vozilo, radom vatrogasaca. Nakon toga se stalo. No prije dvije godine isto je dovršeno sredstvima Vatrogasne zajednice od 30.000,00 kuna, a i uvedena je voda u dom.

Daljnje želje i radovi na obnovi krova i izgradnji dvorane u potkrovlju, zahtijevali su veći zahvat koji vatrogasci nisu sami mogli izvesti, a za isto nije bilo ni financijskih sredstava. Nije bilo riješeno ni vlasništvo zemljišta i vatrogasnog doma. No agilnošću predsjednika Ivana Draganića, ujedno i vijećnika u Općinskom vijeću općine Bedekovčina, kao i cijelog Upravnog odbora, ove godine započelo se s radovima na obnovi doma. Naravno to sve, zahvaljujući razumijevanju načelnika i općinskih vijećnika. Stručna služba općine riješila je vlasništvo zemljišta i doma, a u Proračunu Općine osigurana su sredstva od 100.000,00 kuna za radove na izmjeni krovišta.

Tako su u tijeku radovi na rekonstrukciji krovišta objekta na način da se uklonilo staro krovište, a nadozidati će se nosivi i zabatni zidovi potkrovlja za buduću dvoranu, sa kompletno novim krovištem. Vrijednost radova je oko 150.000,00 kuna. A tvornica TONDACH Bedekovčina donirati će crijep u polovici vrijednosti istog.



30.11.2010. ...23:37 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters