VATROGASCIMA U MANJE OD SAT VREMANA 50 INTERVENCIJA
[ # ]

GOSPIĆ

Gospić je sinoć zahvatilo grmljavinsko nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom i jakom kišom, koje je s naglo otopljenim snijegom u svega pola sata uzrokovalo poplavu u središtu grada.Gradske službe u Gospiću, timovi komunalnog poduzeća Usluge i Javna vatrogasna postrojba su tijekom protekle noći ispumpavali vodu iz podruma i nižih dijelova kuća i ustanova poplavljenih u olujnom nevremenu koje je zahvatilo Gospić i okolicu



Kiša i dalje pada i stvara dosta poteškoća. Najzaposleniji su gospićki vatrogasci koji su u posljednjih 12 sati imali više od 50 intervencija.Poplavljen je dio parka Kolakovac, kao i prostorije ličko-senjske Policijske uprave, podrum Opće bolnice. Sustav odvodnje nije mogao "progutati" površinsku vodu, pa je poplavljen dio Budačke i Kaniške ulice.

Vjetar je lomio krošnje stabala, polomljene su tende u dva kafića. Bilo je i intervencija hitne pomoći, ali za sada nema informacija o ozlijeđenima.S nevremenom je bilo problema i u drugim ličkim mjestima. U Ličkom Novom i podvelebitskom naselju Brušane je poplavljeno više gospodarskih objekata i kuća, gdje su bujice iz Velebita mjestimice prekrile državnu cestu Gospić-Baške Oštarije, doznaje se od policije i vatrogasaca.Kiša je tijekom noći prestala padati, te se stanje donekle stabiliziralo, no još je uvijek veliki broj vatrogasaca na terenu.

'Tijekom noći pročišćeni su šahtovi te se stanje postupno sanira. Cijele noći bio je organiziran rad timova komunalaca i vatrogasaca na terenu. Jak vjetar slomio je tende na dva ugostiteljska objekta, a jedna osoba je teže ozlijeđena', rekao je zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan.


29.11.2010. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters