POZNATA ŽELJEZNIČKA POSTAJA HAJDARPASA U PLAMENU
[ # ]

ISTANBUL

Lokalne televizije prenose da je u toku bilo renoviranje krova u trenutku izbijanja požara, a da su vatrogasne službe priopćile da požar prijeti zahvatiti cijelu zgradu.



Veliki požar izbio je danas na glavnoj željezničkoj stanici u Istanbulu, ali još nije poznato da li ima žrtava.Prema navodima očevidaca, vatra je zahvatila krov čuvene željezničke postaje Hajdarpaša u azijskom dijelu Istanbula, prenijela je agencija Reuters.Postaja, koju su izgradile njemačke arhitekte početkom 20. stoljeća, glavni je željeznički terminal koji povezuje Istanbul sa ostalim dijelom Turske.

Lokalne televizije prenose da je u toku bilo renoviranje krova u trenutku izbijanja požara, a da su vatrogasne službe priopćile kako požar prijeti da zahvati cijelu zgradu.Šef turske Komore arhitekata Ejup Mumku izjavio je televiziji NTV da zgrada postaje, koja se smatra povijesnim spomenikom, leži na oko 220 drvenih greda i da je potrebno hitno iz zraka izručiti vodu ili pjenu za gašenje požara, prenijela je agencija AP.

"Požar je stavljen pod kontrolu i na sreću nema žrtava", rekao je Guverner Istambula,Huseyin Avni Mutlu. "Međutim, to je tužno kada povijesne zgrade kao što je ova postaja budu oštećene."Vatrogasci su još uvijek na mjestu intervencije i pokušavaju ohladiti zgradu s morskom vodom.

28.11.2010. ...16:42 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters