PANIKA ZBOG DOJAVE O OTROVNOM PLINU U SUPERNOVOJ
[ # ]

ZADAR
Piše: Frane Šarić

Alarm se vjerojatno upalio zbog prašine i plin se osjeti ali ne znamo odakle curi, kažu u JVP Zadar, no ne žele govoriti o opasnosti za ljude

Zadarski vatrogasci oko 11.30 sati nakon zaprimljene dojave da se u trgovinskom centru Supernova aktivirao detektor plina izašli na teren s tri vozila i sedam djelatnika. Po dolasku je utvrđeno da je detektor najvjerojatnije aktivirala pojava prašine i za sada nepoznatog plina.Intervencija je završila u 12 sati, a sve se odvijalo u skladišnom dijelu trgovačkog centra.

- Dobili smo dojavu da se u centru Supernova upalio plinodetektor i da je pokazivao određenu koncentrciju plina. Prije toga se mislilo i da je požar, a potom da iz jednog rashladnog uređaja curi plin. Tehničar Supernove je na mjeraču greškom iščitao broj koji je ukazivao da se radi o otrovnom, nagrizajućem, pa čak i zapaljivom plinu,no nasreću teničar je valjda u panici ipak pogriješio. Nije bilo evakuacije kupaca jer je riječ o skladištu i sada je sve u redu - rekao nam je Željko Šoša zapovjednik zadarskih vatrogasaca.
večernji list

14.11.2010. ...12:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters