GORE "NAVIPOVI" VINOGRADI
[ # ]

LESKOVAC

Na plantaži poduzeća "Navip" u leskovačkim selima Donje Stopanje i Vinarce, danas oko 12 sati izbio je veliki požar koji vatrogasci za sada nisu u stanju savladati zbog jakog vjetra.

Načelnik Odjeljenja za izvanredne situacije Miomir Marjanović rekao je da je vatra zahvatila površinu od oko 50 do 80 hektara i da uglavnom gore čokoti vinove loze. Požar je izbio u podnožju vinogorja na njivama gde su najvjerojatnije seljaci palili strnjišta.Na gašenju požara angažirano je nekoliko vatrogasnih ekipa iz Leskovca i okoline koje zbog nepristupačnosti terena teško stižu do dvadesetak žarišta.

Požar se širi prema selu Vinarcu, odnosno prema vikendicama koje su na ulazu u selu. Za sada ni vatrogasci ne znaju da li u vikendicama koje su okružene vatrom ima ljudi.Prema podacima leskovačke policije, u posljednjih pet dana ovo je 31. požar na području općine Leskovac i oni su uglavnom izazvani paljenjem stranjišta. Jučer su se, zbog ove "jesenjeg čišćenja zemlje" koje sprovode seljaci, dogodila dva lančana sudara.
vesti-online

10.11.2010. ...16:49 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters