POŽAR MJEŠAONE STOČNE HRANE U NOVIM DVORIMA
[ # ]

KLANJEC

Nešto iza 16 sati građane Klanjca neobično je iznenadio i uznemirio prolazak kroz grad nekoliko vatrogasnih vozila s uključenim sirenama i rotirajućim svijetlima. Ubrzo su saznali da je to samo vatrogasna vježba vatrogasnih jedinica s područja grada Klanjca. Vježba je bila zamišljena da je došlo do požara u Mješaoni stočne hrane smještene u povijesnoj gospodarskoj zgradi obitelji Erdody u Novim Dvorima Klanječkim. Na mjesto požara prva stiže ekipa DVD-a „Mihanović“ Gredice sa vatrogasnim kombi vozilom a odmah potom DVD Klanjec sa navalnim vatrogasnim vozilom. Budući da su u zgradi ostali radnici koji s ostalima nisu na vrijeme izašli, odmah su dvije vatrogasne ekipe opremljene izolacijskim aparatima krenule u potragu za njima.

Image and video hosting by TinyPic

Jedna ekipa pretražila je podrumske a druga prostorije prvog kata. Brzo su pronađene sve osobe od kojih dvije u nesvjesnom stanju zbog trovanja dimom a jedna iznemogla u traženju izlaza iz dimom ispunjenog prostora. U međuvremenu stiže i plinska i elektro služba te prekida elektro i plinsku mrežu kako bi vatrogasci mogli započeti unutrašnjom i vanjskom navalom gašenja požara. Ubrzo stiže i ekipa postrojbe DVD-a Lučelnice koja započinje gašenje južne vanjske strane objekta uzimajući jedan mlaz sa navalnog vatrogasnog DVD-a Klanjec.

Vatrogasci DVD-a Rakovec koji su došli sa navalnim vatrogasnim vozilom upućeni su da samostalno preuzmu gašenje požara na zapadnoj strani objekta a posebno kotlovnice u koji je smještena cisterna puna lož ulja. Da bi mogli uspješno obaviti zadatak bilo je potrebno navalnu grupu opremiti izolacijskim aparatima jer se drugačije nije moglo približiti niti uči u prostoriju kako bi pjenom ugasili požarom zahvaćeni prostor kotlovnice. Hitna služba doma zdravlja Klanjec preuzima unesrećene i ozlijeđene osobe te ih odvozi u Klanjec. Policija koja je osiguravala i regulirala glavnu prometnicu nije uspjela na vrijeme zaustaviti jedno vozilo koje je dosta velikom brzinom naišlo te se vozilo zabija u podnožje trafostanice smještene ispred goruće zgrade.

Vozač je ostao priklješten na vozačkom mjestu a kako se nisu dala otvoriti niti jedna vrata pozvana je ekipa Zagorske javne vatrogasne postrojbe smještene u Klanjcu sa hidrauličkim alatom za rezanje i razvaljivanje. Povrijeđenog vozača bilo je moguće izvući iz oštećenog vozila tek nakon rezanja i odstranjivanja krova automobila. Hitna služba koja se u međuvremenu ponovno vratila povrijeđenog vozača. U međuvremenu požar je već lokaliziran i ugašen te je voditelj cijele akcije, zapovjednik vatrogasne zajednice grada Klanjca Nedjeljko Babić, svim jedinicama izdano zapovijed „Posprema“.

Cijeli tok vježbe budno su pratili gradonačelnik grada Klanjca Željko Kolar, zamjenik zapovjednika vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber, zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražen Sinković, predsjednici i dužnosnici vatrogasnih društava vatrogasne zajednice Grada Klanjca te okupljeni mještani. Smotru postrojenih vatrogasnih jedinica obavio je gradonačelnik Grada Klanjca te se u obraćanju vatrogascima zahvalio na svim akcijama i čestitao na uspješno izvedenoj vježbi. Čestitke uz kratak osvrt na vježbu postrojenim vatrogascima uputio je i Stjepan Skuliber, zamjenik zapovjednika VZ KZŽ.
GALERIJA SLIKA

07.11.2010. ...20:09 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters