"HITNO DOĐITE UPALILA MI SE MAMA" STALNI SU POZIVI PRNJAVORSKIM VATROGASCIMA
[ # ]

PRNJAVOR

Prnjavorske vatrogasce u subotu navečer ponovo je prevario lažni dojavljivač požara, koji je ovog puta rekao da gori ukrajinsko groblje u prnjavorskom naselju Babanovci.

Image and video hosting by TinyPic

- Mi, kao i hitna pomoć i policija, imamo besplatne brojeve za građane. Nažalost, ima i onih kojima oni služe za zabavu, ne znajući koliko to nama stvara probleme i koliko može, u nekom trenutku, izazvati posljedice - krekao je zapovjednik prnjavorskog Vatrogasnog društva Milorad Živković, napominjući da će biti prisiljen zatražiti pomoć policije, s obzirom da su zasuti lažnim pozivima za intervencijama, koji uglavnom dolaze sa mobilnih brojeva. Da Prnjavor nije jedinstven primjer po broju i opisu lažnih i neumjesnih poziva, da se zaključiti i po pričama vatrogasaca iz Laktaša, Dervente, Teslića, Banje Luke...

- Kod nas su svi ti pozivi snimljeni i evidentirani. Pored toga što nam šalju lažne dojave, nije rijedak slučaj da psuju i vrijeđaju. Zanimljivo je da među dojavljivačima nisu samo djeca, već i odrasli - kaže Momir Maksimomović, zamjenik zapovjednika VJ u Laktašima.

Hitno dođite, gori pile u rerni!
„Hitno dođite, upalila mi se mama“, „Molimo vas da hitno intervenirate, gori mi pile u rerni“, „Gdje su vatrogasci, ja izgorih“, sa uzdahom vapi ženski glas... Ovo su samo neki od brojnih poziva upućenih na dežurni telefon prnjavorskog Vatrogasnog društva.
dnevni avaz

22.07.2010. ...17:41 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters