GORI ODLAGALIŠTE OTPADA: UGROŽENO STANOVNIŠTVO DVIJE ŽUPANIJE
[ # ]

ZADAR

Na odlagalištu otpada udaljenom tek kilometar od Parka prirode Vransko jezero planuo je požar. Gusti dim nošen vjetrom kreće se upravcu turističkih središta, te prijeti gostima i stanovništvu. Gosti koji borave u Biogradu i Pakoštanima toliko su uznemireni i mnogi su najavili da će otići s ljetovanja. Nažalost, ova se situacija ponavlja i godne u godinu, a i domaćima je Baštijuna već preko glave.

Sumnja se da je požar podmetnut, jer je vatra planula baš na isti datum na koji je isti deponij gorio i prošle godine. Ovisno o smjeru vjetra ugroženo je stanovništvo Šibensko-kninske i Zadarske županije, a sadašnji smjer ugrožava najviše stanovnike i goste Biograda, Pakoštana, Pirovca, te Murtera.

Image and video hosting by TinyPic

Za 19 sati je sazvana hitna sjednica županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje na čelu sa Đanijem Bunjom u Pakoštanima . Biograđani su rekli kako se neće odazvati pozivu na sjednicu jer su u neprestanom kontaktu s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, pa smatraju da za sada nema potrebe za hitnim sastancima. Turistički djelatnici o svemu su obavijestili i premijerku Jadranku Kosor, jer je ugrožena i turistička sezona. Zbog opasnosti od dima koji sa sobom nosi opasne tvari s požarišta postoji opasnost da gosti pobjegnu s tih područja.

Biogradu prijeti ekološka bomba!
Požar gase pripadnici JVP Biograd, a pomoć su im ponudili kolege iz Zadra. No za sada nema potrebe. Na požarište je došao i županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša koji kaže kako je takav požar teško gasiti jer nema otvorenog plamena, a nikada se ne može u potpunosti biti siguran što se sve na odlagalištu smeća može zapaliti i izazvati dodatne probleme gasiteljima.

Požar na Maloj Učkoj
Na predjelu Mala Učka buknuo je požar, a uz vatrogasce za gašenje je angažiran jedan kanader, izvješćuje Operativno-komunikacijski centar PU Primorsko-goranskeNa nadmorskoj visini od 980 metara, na predjelu Male Učke, buknuo je požar na otvorenom prostoru (500 puta 200 metara). U tijeku je gašenje zemaljskim snagama, a u pomoć uskoro stiže i kanader kojeg je angažirao Vatrogasni operativni centar Rijeka, navodi policija.

Požar kod Komina
Vatrogasni operativni centar u Pločama primio je u 13 sati dojavu o požaru u blizini Komina, a gori trava, nisko raslinje i borova šuma.Požar gasi 15 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe iz Ploča i tri vatrogasna vozila, a onamo su poslana i dva kanadera.
dnevnik.hr

19.07.2010. ...18:05 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters