U SENJU OKUPLJENI PREDSTAVNICI ŠEST VATROGASNIH DRUŠTAVA
[ # ]

SENJ

Vatrogasci potpisali prijateljsku povelju. Potpisnici povelje su dobrovoljna vatrogasna društava iz Duge Rese, Ogulina, Otočca, Slunja i Senja te Črnomelja iz Slovenije

Image and video hosting by TinyPic

Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Duge Rese, Ogulina , Otočca, Slunja i Senja te Črnomelja iz Slovenije jučer su se pod motom »Vatru gasi-brata spasi« okupili u Senju na cjelodnevnom druženju, a bratstvo ovih društava dodatno je potvrđeno potpisivanjem obnovljene povelje o prijateljstvu. Kako je podsjetio predsjednik DVD-Senj Željko Prpić, DVD-i Senj, Duga Resa, Otočac, Slunj i Črnomelj su povelju o prijateljstvu potpisali još prije četvrt stoljeća, davne 1985. godine, a 2004. godine im se pridružio i DVD Ogulin. Dosadašnja suradnja i odnosi ovih društava u tom su se razdoblju razvili do tog stupnja da su stvoreni uvjeti za obnovu Povelje o trajnom prijateljstvu, a na dobrobit razvoja Vatrogasne organizacije.

Ispred Grada Senja vatrogasce je pozdravio i zamjenik gradonačelnika dr. Miroslav Prpić koji je istaknuo važnost vatrogastva te činjenicu da Grad Senj za vatrogastvo nastoji i izdvojiti maksimalna proračunska sredstva, a posebno u posljednje tri godine u vatrozaštiti na senjskom području učinjeno je puno, od osnivanja Javne vatrogasne postrojbe do značajnog sudjelovanja grada u tehničkom opremanju vatrogasaca i njihova voznog parka. – Duh zajedništva i prijateljstva koji među vama vlada može se doslovno osjetiti, a današnje potpisivanje obnovljene povelje o prijateljstvu to samo dodatno potvrđuje, rekao je među ostalim Prpić u drevnoj tvrđavi Nehaj gdje je povelja i potpisana. U nastavku su članovi DVD-a imali priliku čuti detalje o povijesti tvrđave, a cjelodnevno druženje nastavljeno je obilaskom senjskog područja, među ostalim i posjetom Vjetroparku Vrataruša u zaleđu Senja, jedinstvenom energetskom objektu u ovom dijelu Europe.
novi list

01.07.2010. ...13:05 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters