LIMENE OPLATE NA ZGRADAMA VISE I PRIJETE GRAĐANIMA
[ # ]

ZAGREB
Piše: Branka Tomić

Vatrogasci s fasade sklinuli desetak najopasnijih oplata u ulici braće Domani 2, no ostalo ih je mnogo koje se drže samo na jednom vijku. Nekoliko limenih oplata veličine 2,5m x 1,5m uslijed nevremena i jakog vjetra palo je jučer oko 19h sa zapadne strane pročelja nebodera u Braće Domani 2.Oplate se se nalaze na fasadi nebodera i to ispod prozora svakog stana. Na teren su izašli djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i vatrogasci.

Image and video hosting by TinyPic

Vatrogasci su ljestvama s fasade sklinuli još desetak najopasnijih oplata, no ostalo ih je mnogo koje se drže samo na jednom uglu odnosno samo na jednom vijku. Djelatnici Ureda za upravljenje u hitnim situacijama kontaktirali su GSKG i predstavnika suvlasnika u zgradi Braće Domani.

- Utvrđeno je sanacija oplata u nadležnosti svakog od suvlasnika te ovim putem apeliramo na suvlasnike da pristupe sanaciji prije nego se dogodi nešto što nitko ne želi. Ovo nije jedina visoka zgarada u Zagrebu s koje padaju dijelovi fasade, sličan primjer je i Zagrepčanka, opadanje djelova fasade na što smo već upozoravali nadležne institucije - izvjestila je Kristina Martinović iz Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Jedan od stanara u razgovoru za Zagrebancija.com ispričao nam je kako je problem oplata stara boljka zgrade.- Te oplate drže zaštitu roleta i kada puhne jači vjetar trga ih i padaju dolje. Šteta će se sanirati iz pričuve - rekao nam je stanar kojeg smo i samog prekinuli u poslu pričvršćivanja oplata koje vise s njegovog prozora.

- Dosta oplata je otpalo i sve to ružno izgleda. To su plehovi koji vise i koje drži jedan dio. Oni na vjetru "klepeću" i stvaraju buku - dodao je naš sugovornik koji je u šetnji oko zgrade vidio 40-ak tih oplata kako vise.I on i njegovi susjedi slažu se kako je ovaj problem ružna slika kvarta i zgrada, ali i da, unatoč činjenici da je riječ o većoj financijskoj investiciji, jest potrebno promijeniti oplate što prije.Mišljenje predstavnika stanara Draguntina Badovinca nismo mogli dobiti jer je on na putovanju.
zagrebancije

22.06.2010. ...19:54 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters