SPAŠAVANJE I GAŠENJE POŽARA NA PODRUČNOJ ŠKOLI MALA ERPENJA
[ # ]

MALA ERPENJA

Javna pokazna vatrogasna vježba VZO Krapinske Toplice održana je u subotu 19.lipnja 2010.g. sa početkom u 19 sati, na područnoj školi Mala Erpenja. U vježbi su sudjelovali svi DVD-a VZOKT - DVD Krapinske Toplice, DVD Mala Erpenja, DVD Čret, DVD Specijalna bolnica, DVD Selno i Zagorska JVP Zabok. Voditelj vježbe je zapovjednica VZOKT Nadica Sinković Špoljar . . .

Do požara je došlo u kuhinji škole uslijed čega dolazi do zadimljavanja prema učionici gdje se nalaze djeca i učiteljica, kao i prema katu škole.Prvi na mjesto požara dolazi DVD Mala Erpenja sa NV i 6 vatrogasaca ,navalna grupa oblači izolacijske aparate te se sprema za evakuacije djece i učiteljice, spašavanje i gašenja požara s raspršenim mlazom . Prvo je izvršena evakuacija djece i učiteljice , a osoblje sanitestkog vozila DVD-a Specijalna bolnica sa 3 člana je pristupilo zbrinjavanju unesrećene osobe koju je iznjela navalna grupa iz predvorja škole koji je slomio nogu .

Vodna grupa postavila je "B" prugu do razdjelnice i stavila u pripremu "C" mlaz navalnoj grupi koja je u kuhinji izvršila gašenje požara s raspršenim mlazom . Dolazak DVD-a Krapinske Toplice sa NV i 6 vatrogasaca pod sirenom, nakon prijavka zapovjednik izdaje zapovjed te se pristupa gašenju požara zakopane cisterne sa lož uljem sa teškom pjenom koju je podmetnuo nepoznati počinitelj .Zagorska JVP Zabok sa 4 vatrogasca uvijek ulijeva veliko povjerenje ( kao i sve JVP ) pa je tako bilo i ovaj puta njihov dolazak popraćen sa zanimanjem .
pročitaj više

20.06.2010. ...17:07 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters