SAVLADAN POŽAR U BANJOJ LUCI
[ # ]

BANJA LUKA

U krugu tvornice Incel u Banjaluci večeras je buknuo požar koji su vatrogasci uspjeli lokalizirati. Uzorci požara i šteta biće procenjeni sutra.

Požarom je zahvaćen dio skladišta stočne hrane i drvenog materijala, a očekuje se da će se sutra znati više o uzrocima zbog kojih je buknula vatra, kao i o razmjerama štete. Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je da je brzom intervencijom vatrogasnih ekipa požar lokaliziran.- "Nadam se da vatra neće zahvatiti ostala dio skladišta", rekao je Čađo novinarima u krugu tvornice "Incel".

Na gašenju vatre angažirano je više vatrogasnih vozila, vatrogasci iz banjalučkih naselja Vrbanja i Incel, kao i njihove kolege iz Laktaša. Na mjesto požara izašle su i jedinice MUP RS.- "Ovo je dobar primjer brze reakcije vatrogasnih jedinica. O štetama i uzrocima požara razgovaraćemo sutra", kaže Čađo.Načelnik uprave krimunalističke policije RS Gojko Vasić rekao je da će se tek nakon gašenja požara moći govoriti o uzrocima, ali da se svi nadaju da nije riječ o ljudskom faktoru.On je potvrdio da će policija i vatrogasci cijelu noć dežurati na mjestu požara da se vatra ne bi proširila. Vasić se nada da požar neće izazvati ozbiljne ekološke probleme.

Generalni tajnik Vatrogasne zajednice RS Nikola Santrač ističe da je o šteti rano govoriti, kao i da su požar prvi registrirali čuvari u Tvornici "Incel" koji su uočili dva bljeska. - "Problem je što se objekti stare tvornice koriste kao skladišta, koja su praktično, bez nadzora, kao i to što u kanalima u krugu tvornice ima zaostalih plinova i kemikalija koji mogu biti izvor opasnosti", navodi Santrač. Požar u Tvornici "Incel" bio je i u kolovozu prošle godine.
mondo

15.06.2010. ...22:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters