NAČELNIK HVZ OBIŠAO PODRUČJA UGROŽENA POPLAVOM
[ # ]

SLAVONIJA
Piše / Foto: Darko Piškor

Načelnik HVZ mr. Željko Popović posjetio je tri županije zahvaćene poplavama u proteklih par dana. U Požeško-slavonskoj županiji dočekao ga je predsjednik VZŽ Željko Petrović i županijski zapovjednik Josip Ugrin. Domaćini su načelnika upoznali s događajima proteklih par dana i s sadašnjem stanjem. Nakon toga su u posjetili DVD Pleternica, te u pratnji predsjednika DVDa Pleternica obišli područje koje je proteklih par dana bilo pod vodom.

U Slavonskom Brodu načelnika HVZ je dočekao zapovjednik VZŽ Brodsko posavske županije Stjepan Županić. Županijski zapovjednik je istaknuo da je na terenu o ovih par dana bilo oko 400 vatrogasca te da je utrošeno oko 4500 radnih sati, ali i da te brojke nisu konačne. Nakon povlačenja vode slijedi dugotrajan posao ispumpavanja, čišćenja i saniranja terena.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon Slavonskog Broda načelnik je posjetio Beli Manastir čija su okolna naselja trenutno bila u najvećoj opasnosti. U prostorijama JVP Beli Manastir dočekali su ga predsjednik VZŽ Osječko-baranjske i zapovjednik JVP Beli Manastir Franjo Bartolić, županijski zapovjednik Boris Banjan i pročelnik Berislav Hengl. Načelnika su upoznali s trenutnom situacijom te potencijalnim problemima tokom noći. Tokom posjeta je u prostorijama JVP bilo skupljanje dodatnih snaga i priprema za noć.

Tijekom posjeta u sve tri županije načelnik se zahvalio vatrogascima na izuzetnim naporima koje ulažu da obrane ljude i njihovu imovinu od ovih, u ovo vrijeme sve učestalijih, poplava. Ponudio je ako će nadalje biti potrebna pomoć u opremu i ako se pokaže potreba ljudima iz drugih županija. U neke od zahvaćenih županija već su neki poslali pomoć većinom u opremi.
pročitaj više

05.06.2010. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters