SLAVONIJA POD VODOM
[ # ]

SLAVONIJA

Brdske bujice oštećuju puteve i kuće poplavljujući podrume u Slavoniji . Vatrogasci su stalno na terenu i crpe vodu iz poplavljenih podruma, baš kao i električari koji saniraju oštećenja na elektrovodovima.



U Slavoniji poplave zadaju probleme mještanima, poplavljujući puteve i podrume kuća. Vatrogasci su stalno na terenu i crpe vodu iz poplavljenih podruma, baš kao i električari "Elektre" koji saniraju oštećenja na elektrovodovima.U predjelu naselja Slobodnica proglašeno je izvanredna obrana od poplava.Stanovnicima prigradskih brdskih naselja (Podvinje, Brodsko Vinogorje...) brdske bujice oštećuju puteve i dvorišta, poplavljujući podrume baš kao i onima u ravničarskim naseljima Tomica, Rastušje, Podcrkavlje, Bukovlje, Vranovci.

Stanje je vrlo ozbiljno. Zasada su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava, a prijeti nam i proglašenje izvanrednog stanja, rekao je zamjenik brodsko- posavskog župana Davor Vlaović na izvanrednoj sjednici županijskog stožera za zaštitu i spašavanje.

Na putu Slavonski Brod - Našice izlili su se potoci tako da ih mještani s bagerima proširuju kako bi odveli vodu sa puteva i iz svojih dvorišta.U Tomici, riječica Glogovica je toliko nabujala da se na nekoliko mjesta već izlila.- "Nije ovo prvi puta da se Glogovica izliva, ali nitko ne reagira" rekla je Marija Barišić kojoj je ova rječica već poplavila dio kuće i dvorišta, njen sin, Stipo Barišić kaže kako su im prošle godine uzeli jedan dio dvorišta kako bi produbili korito Glogovice.U Slavonskom Brodu, u Županjskoj ulici, poplavljena je put i skoro sva dvorišta i podrumi.Najkritičnije je u Bartolovcima i Slobodnici u općini Sibinj te u novogradiškom naselju Prvči. Vatrogasne ekipe stalno su na terenu i ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i objekata,Ništa bolje nije stanje ni u ostalim brodskim prigradskim naseljima, a prema prognozama, još najmanje 48 sati padati će kiša.

31.05.2010. ...22:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters