GRADONAČELNIK PRIMIO PREDSTAVNIKE VATROGASACA
[ # ]

SAMOBOR

U mjesecu svibnju vatrogasci obilježavaju mjesec zaštite od požara, a samoborska Vatrogasna zajednica 15. svibnja obilježava i svoj dan. Tim je povodom gradonačelnik Krešo Beljak u Gradskoj vijećnici primio izaslanstvo samoborske Vatrogasne zajednice.

Image and video hosting by TinyPic

"Vatrogasci su dugi niz godina bili na marginama tako da, da su se ispunjavanje obaveze prema njima onda danas ne bi bilo problema koji postoje, a koje je naravno nemoguće odjednom riješiti. Međutim, ova gradska uprava se uhvatila s time u koštac i želi riješiti te probleme. Mogu reći da će se, samo ove godine, kupiti tri vatrogasna vozila za razna vatrogasna društva što je jako veliki napor, ali vozni park vatrogasaca je vrlo star. Svaka kuna uložena u vatrogarstvo se vraća jer samo jedna nesreća da se dogodi prouzroči puno veću štetu nego je ulaganje u jedno vatrogasno vozilo..." rekao je samoborski gradonačelnik koji je još jednom potvrdio kako će Javna vatrogasna postrojba Samobor među prvima preseliti na prostor bivše vojarne Taborec.

Predsjednik vatrogasne zajednice grada Samobora, Jurica Domin, podsjetio je da je zajednica prošle godine proslavila 80 godina djelovanja, a da danas obuhvaća dvadesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava. Istaknuo je i da je nabava opreme nužna kako bi vatrogasci potpuno spremni mogli intervenirati kada je to potrebno, iako se svi nadaju da će se ta oprema što rjeđe koristiti. Dodao je i kako je napravljen velik pomak u odnosu Grada prema njima, što je potvrdio i tajnik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Boris Bogolin.
radio samobor

17.05.2010. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters