OPĆINA VRSI OSNOVALA DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO
[ # ]

VRSI
Piše: Maja Kačanić

Općina Vrsi jučer je osnovala dobrovoljno vatrogasno društvo, čime je Općina Vir ostala jedina općina u Zadarskoj županiji, koja nema svoju vatrozaštitu.

Za predsjednicu DVD-a Vrsi izabrana je Sandra Vukić, inače načelnica Općine Vrsi a za njezina zamjenika Danko Jurlina. Za zapovjednika je izabran Tomislav Radović, te Slobodan Marinković za njegova zamjenika. Sandra Vukić ujedno je izabrana i za delegata u Skupštini Vatrogasne zajednice Zadarske županije.Osnivačkoj skupštini nazočili su predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije, Kažo Kolanović i Željko Šoša, koji su pozdravili osnivanje još jednog DVD-a u našoj županiji.

Image and video hosting by TinyPic

- Uvjeren sam kako ste izabrali kvalitetne ljude koji će znati obaviti pred njih postavljene zadaće. Želim reći da ćete i financijski i edukativno imati pomoć Vatrogasne zajednice, a također, budući da svi DVD-i i javne postrojbe u Zadarskoj županiji djeluju kao jedinstvena postrojba, budite sigurni i u našu pomoć u slučaju požara - istaknuo je Šoša, dodavši kako je od izuzetne važnosti uključivanje i same načelnice u DVD.Pomoć Vatrogasne zajednice obećao je i Kolanović, naglasivši kako će nakon osnutka DVD-a u Viru , najavljenog za utorak 27. travnja, vatrogastvo na zadarskom području biti „zaokruženo".

- Odmah ću vam sugerirati izgradnju vatrogasnog spremišta, pri ćemu će vam Vatrogasna zajednica pomoći financijski, na način da ćemo izdvojiti polovicu sredstava potrebnih za projektnu dokumentaciju. Naime, vatrogasna oprema nije jeftina i zato ju svakako treba zaštiti - istaknuo je Kolanović, izrazivši nadu kako DVD Vrsi neće biti poput DVD-a Zemunik, tek mrtvo slovo na papiru.Sandra Vukić, načelnica Općine, i izabrana predsjednica DVD-a kazala je kako je osnivanje DVD-a tek put ka realizaciji općinskog projekta zaštite od požara.

- Naša je želja da se uključi što veći broj članova, jer budući rad DVD-a svakako će biti uspješan jer će uz njega stajati Općina - istaknula je Vukić.- Općina Vrsi površine je 37 kvadratnih kilometara od čega veliki dio čine šume i poljoprivredna zemljišta. U ljetnim mjesecima broj stanovnika se sa 2.500 stalnih popne i do 10.000. Stoga će ovo društvo svakako biti značajno i to ne samo na način da štiti ljude i imovinu nego i da ljude okuplja u druženju - zaključila je Vukić.
e-zadar

24.04.2010. ...08:39 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters