POŽAR U INA RAFINERIJA SISAK
[ # ]

SISAK

U Ini - Rafineriji nafte u Sisku danas oko podneva u jednom je pogonu buknuo požar u kojem je dvoje radnika teško ozlijeđeno, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Pierce CAFS.

Prilikom radova na izolaciji cijevi pogona za hidrodesulfizaciju na postrojenju KP-4 došlo je oko podneva do zapaljenja izolacijskog materijala i teškog ozlijeđivanja dva radnika.Od vatre je opekline prvog i drugog stupnja diljem tijela zadobio 25-godišnji Goran V. dok je 42-ogodišnji Elvis N. zadobio teške ozljede obaju stopala prilikom iskakanja iz cijevi. Požar je ugašen nakon nekoliko sati, a na teren su uz policiju izašli i inspektori zaštite na radu kao i protupožarna inspekcija. Požar nije izbio u pogonima koji su bili u proizvodnji, te tako nije ni prekinut proizvodni proces u sisačkoj Rafineriji. Također nije bilo ni zagađenja zraka.

Požar se povremeno još uvijek pojavljuje, a na terenu su vatrogasci te inspektori zaštite na radu kao i protupožarna inspekcija.U priopćenju INA-e ističe se kako požar nije izbio u pogonima koji su bili u proizvodnji, te proizvodni proces u sisačkoj Rafineriji nije prekidan. Požar nije doveo do zagađenja zraka.Policija i dalje obavlja očevid. Radio Sisak

17.08.2009. ...16:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters