NISSAN GT-R ZA VATROGASCE NA NURBURGRINGU
[ # ]

NURBURGRING

Veliki broj vatrogasaca će biti veoma ljubomoran kada pročita ovu vijest. Naime, vatrogasci na nürburgringškoj Nordschleife stazi su kao vatrogasno vozilo dobili Nissan GT-R od 486 KS.

Image and video hosting by TinyPic

Ovaj automobil ima 357 kW, tj. 486 KS, i opremljen je rotirajućim svjetlom i sistemom za gašenje požara sa vodom i protupožarnom pjenom. Služit će za gašenje zapaljenih automobila na stazi. Michael Bierdümpfl, koji je direktor komunikacija Nissana u Europi, predao je 14. kolovoza spasilački automobil dr. Walteru Kafitzu, izvršnom direktoru Nürburgringa.

Za prepravke na ovom automobilu zaslužna je kompanija M&M Automotive, specijalista za razvoj automobila i prepravke sportskih modela. Zadnja sjedišta su zamjenjena rezervoarom za vodu od 50 litara koji je zbog sigurnosti smješten u kavez. Za razliku od tvorničkog GT-R-a, vatrogasni GT-R ima dodatni radio sistem, Recarova sportska sjedišta i stabilizator. Spasilačka ekipa se sa jednim rezervoarom može boriti protiv vatre oko dvije minute.

Image and video hosting by TinyPic

Iako je ovaj model za 200 kg teži od tvorničkog, on cijelu stazu prođe za manje od osam minuta. Ta brzina omogućuje spasiteljima da vrlo brzo stignu na bilo koji dio staze. Auto Portal

16.08.2009. ...13:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters