VATRA UNIŠTILA SKLADIŠTE FIRME " EĆO KOMPANI" I PET KUĆA
[ # ]

SARAJEVO

Požar najvjerovatnije izbio u skladištu . Nekoliko osoba zatražilo pomoć zbog gušenja dimom.Jednom vatrogascu pružena je pomoć usljed gušenja dimom.Vatrogasci su na vrijeme iznijeli i sve plinske boce iz kuća i tako spriječili veću tragediju

U sarajevskom naselju Stup jučer oko 16 sati izbio je požar koji je zahvatio skladište firme "Ećo kompani", a vatra se, kako je potvrđeno na mjestu događaja, ubrzo proširila na još pet privatnih kuća. U požaru nije bilo ozljeđenih osoba, dok su, prema prvim informacijama, skladište i drvena građa ispred objekta u potpunosti izgorjeli, a velika šteta nanesena je i na četiri kuće, dok su na petoj popucala stakla.

Odmah nakon dojave na mjesto događaja stiglo je nekoliko vatrogasnih ekipa, a mjesto događaja osigurala je policiji. Kako je potvrđeno u PVB Kantona Sarajevo, u gašenju vatre učestvovalo je oko 40 vatrogasaca sa 12 vozila. Dva sata kasnije požar je stavljen pod kontrolu i do kasnih večernjih sati radilo se na njegovom potpunom gašenju. Također, vatrogasci su na vrijeme iznijeli i sve plinske boce iz kuća i tako spriječili veću tragediju.

- Jednom vatrogascu pružena je pomoć usljed gušenja dimom, a pomoć je usljed gušenja zatražilo i nekoliko osoba koje su se nalazile u blizini vatre, rečeno nam je u PVB KS.Pored toga, radnici Hitne pomoći pružili su pomoć i jednom od vlasnika kuće, kojem je pozlilo nakon što je vidio da mu gori krov kuće.

Policiju su o požaru obavijestili stanari kuća. Na mjesto događaja poslana je policijska patrola koja je s glavne ceste primijetila dim. Jedan policajac, koji je prošao s druge strane i približio se mjestu odakle je kuljao dim, primijetio je, kako je potvrđeno u policiji, da su vatra i dim dolazili iz barake u kojoj je smješteno skladište firme "Ećo kompani".

Policajci su odmah evakuirali sve stanare obližnjih kuća, a ubrzo su stigli i vatrogasci koji su se velikim naporima izborili sa vatrom, koja se velikom brzinom širila na obližnje objekte. U skladištu je, prema nepotvrđenim informacijama, izgorjela i određena količina namještaja.Jedan od očevidaca je rekao kako je prvo čuo da je nešto puklo pored skladišta nakon čega je izbila vatra.

U MUP-u Kantona Sarajevo je rečeno da će očevid biti obavljen u jutranjim satima, te da se o uzroku izbijanja vatre još uvijek ne može govoriti. Više detalja će se znati nakon provedene istrage i potrebnih vještačenja te mišljenja i nalaza vještaka za protupožarnu zaštitu. ...... opširnije

06.08.2009. ...10:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters