SAMI UREDILI PROSTORIJE VATROGASNOG DOMA
[ # ]

TRAVNIK

Teritorijalna vatrogasna jedinica Travnik ove godine proslavlja 130. godišnjicu postojanja.Vatrogasci iskoristili svoje znanje i sami uljepšali prostore.Listopad -mjesec zaštite od požara u BiH.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Travnik, koja gaji tradiciju najstarijeg društva u BiH osnovanog 1879. godine, ove godine proslavlja 130. godišnjicu postojanja. Tim povodom pripadnici profesionalne jedinice su sami svojim radom renovirali unutrašnjost vatrogasnog doma, jer se mnogi od njih razumiju u poslove malerije, zidarstva, stolarije, keramike, elektro i vodoinstalaterskih radova, pa čak i restauracije starih strojeva.

Tako je obnovljena vatrogasna pumpa iz 1880. godine, koju je iz Beča svojim sredstvima jedinici tada nabavio Teskeredžić-beg, pa je kao vrijedan eksponat dobila svoje posebno mjesto u zgradi doma. Za listopad, koji se obilježava kao mjesec zaštite od požara, vatrogasci planiraju poseban program do kada bi im trebala stići i vrijedna donacija u specijalnim vozilima najavljena od kolega iz Austrije. Dnevni avaz

05.08.2009. ...07:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters