OPREMANJE VATROGASNIH POSTAJA DUŽ KORIDORA 10
[ # ]

BEOGRAD

Osamnaest vatrogasno-spasilačkih stanica na Koridoru 10 u Srbiji biće opremljeno terenskim vozilima za reagiranje u slučaju požara i drugih nesreća, rekao načelnik sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić. Do kraja godine 250 novih vatrogasaca.

Načelnik Sektora MUP-a za izvanredne situacije Predrag Marić izjavio je da će 18 vatrogasno-spasilačkih postaja na Koridoru 10 u Srbiji biti opremljeno terenskim vozilima za reagiranje u slučaju požara i drugih nesreća.

"Riječ je o terenskim vozilima jako brzim i podešenim da brzo izađu na mjesto događaja kako bi pomogli spasiti živote iz vozila i da se što prije medicinski zbrineju", rekao je Marić agenciji Beta i dodao da je projekat opremanja vrijedan oko četiri milijuna eura.Prema podacima Ministarstva za infrastrukturu, Koridor 10 kroz Srbiju dugačak je 835 kilometara, od čega je potrebno završiti još 300 kilometara. Predviđena vrijednost radova od 2008. do 2011. godine je 1,6 milijardi eura.

Marić je rekao da je planirana i nabavka dva vozila za gašenje požara u tunelima, kao i opremanje jednog helikoptera MUP-a za zbrinjavanje teško ozljeđenih koji moraju biti prebačeni u medicinske centre u Beogradu.Dodao je ,da je od srpnja zbog rasta temperature povećan stupanj pripravnosti radi zaštite od požara.Kao problem je naveo mali broj vatrogasaca ne samo u Beogradu, već i u gradovima u unutrašnjosti, poput Sombora, Kikinde i Leskovca.

"Sektor za izvanredne situacije ima 3.000 vatrogasaca, a prema broju stanovnika Srbije, potrebno nam je 7.000", rekao je Marić i naveo da je zbog toga potrebna jako dobra organizacija i velika pokretljivost svih vatrogasnih jedinica.Marić je rekao i da će do kraja godine biti zaposleno 250 novih vatrogasaca, kao i da je u protekle tri godine nabavljeno 80 vatrogasnih vozila.Naveo je i da će zakon o zaštiti od požara na jesen biti upućen Skupštini Srbije, kao i da je njime "na temeljan način" rješeno pitanje financiranja u oblasti zaštite od požara.Marić je najavio i da će početkom školske godine MUP Srbije zajedno sa Ministarstvom prosvjete pokrenuti akciju informiranja djece o tome kako treba postupiti ako se nađu u zgradi u kojoj je izbio požar.

Govoreći o opasnosti od šumskih požara tokom ljetnjih mjeseci, Marić je apelirao na izletnike da "vrlo pažljivo pale vatre i da vode računa da je vatra ugašena kada završe sa izletom".Također je pozvao i poljoprivrednike da zbog opasnosti od požara ne pale strnište na njivama. Novosti

04.08.2009. ...13:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters