UMRO JE 93 ( Demant Zvonimira Tomašića )
[ # ]

ĐURĐENOVAC

Tekst objavljen pod naslovom "Umro je 93" putem našeg emaila je demantirao tadašnji načelnik Zvonimir Tomašić, a kako nam je želja da prava istina o DVD-u Đurđenovac izađe na vidjelo, a isto tako da svi imaju pravo glasa i mišljenja na našem portalu u nastavku u cjelosti objavljujemo njegov tekst s isječkom gdje se obraća uredništvu.

"...Sa samom prodajom Vatrogasnog doma nemam nikakve veze, već naprotiv sam učinio sve, baš sve, što je bilo u zakonskoj nadležnosti i institucijskoj mogućnosti mene kao načelnika Općine kako bi onemogućio prodaju vatrogasnog doma od strane stečajnog vijeća i stečajnog upravitelja. Nisam bio, niti jesam odgovaran za postupke prethodne vlasti, koja je dozvolila da se objekti Vatrogasnog doma i vodocrpilišta, objekata od šireg društvenog i gospodarskog značenja za općinu Đurđenovac uopće nađu na popisu stečajnog dužnika, DIK-a Đurđenovac za prodaju putem javne dražbe. Možda Vam, kao ni široj đurđenovačkoj nije poznato ali je činjenica da su se oba objekta mogla izuzeti iz prodaje a vjerovnici su se mogli namiriti po drugoj osnovi ali to je sad tema za neke druge rasprave. Ovo Vam napominjem s toga što iznova stavljate u kontekst prodaje vatrogasnog doma mene ali sada kao dio političke opcije kojoj sam tada pripadao. Poštovana gospodo ili ne čitate napisano ili ste toliko zdojeni politikom koju u suštini očito i ne razumijete da ne vidite kako se je odluka o prodaji donesena Rješenjem Trgovačkog suda u Osijeku 13. studenog 2003., mjesec i više dana prije nego što će moja malenkost biti imenovana za načelnika Općine. Ako Vam nije poznato onda dozvolite da Vam ukratko objasnim postupak koji je prethodio donošenju samog Rješenja.

Otvaranjem stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom Dik Đurđenovcem 17. ožujka 2002 godine te imenovanjem stečajnog upravitelja od strane Trgovačkog suda u Osijeku započeo je početak kraja ne samo DIK-a kao kombinata već početak kraja jednog načina življenja na ovim prostorima. Znakovite su činjenice koje se učestalo i sa namjerom prešućuju a one jesu:

U vrijeme otvaranja stečajnog postupka za DIK-u Đurđenovac središnja vlast u RH bila je peteročlana koalicija na čelu sa SDP-om a na lokalnoj, dakle općinskoj razini vlast su činili također jedna peteročlana koalicija na čijem čelu je bio Pavao Knežević.Poteškoće koje su kulminirale samim stečajem proizveo je većim dijelom tadašnji direktor Edo Bulka, koji je imenovan od strane većinskog vlasnika, HFP (Hrvatskog fonda za privatizaciju) na čijem čelu je bio HSLS-ovac Hrvoje Vojković uz potporu SDP-ovog ministra gospodarstva Slavka Linića.Način namirenja vjerovnika unovčenjem imovine (prodajom) donesen je u mjesecu ožujku 2003. godine na ročištu 6. ožujka 2003. godine. (preslik Rješenja iz NN br.47. 25. ožujak 2003. godine, dolje u prilogu)

Trgovački sud u Osijeku objavljuje da je posebno ispitno ročište u stečajnom postupku nad:
DIK ĐURĐENOVAC d.d. u stečaju, Đurđenovac, Trg N. Š. Zrinskog 1, određeno za 10. travnja 2003. u 9 sati, u zgradi Trgovačkog suda u Osijeku, Zagrebačka br. 2. soba br. 6. (prizemlje). Istog dana i na istom mjestu u 9.30 sati održat će se i skupština vjerovnika sa sljedećim dnevnim redom:
1. Izvješće stečajnog upravitelja o dosadašnjem tijeku stečajnog postupka,
2. Unovčenje imovine stečajnog dužnika i
3. Razno.
(Broj: XII-St-223/01-152 od 6. III. 2003.) (542)

Dio tadašnjih sudionika u ovim nečasnim postupcima danas su žestoki kritičari tih događanja, pa i na ovom portalu, zaboravljajući činjenice koje govora same za sebe a još više o njima samima. Ovim ne želim umanjiti dio svoje odgovornosti koje svakako snosim, više kao đurđenovačanin nego ondašnji čelni čovjek ondašnje oporbe. Možda smo trebali pozvati građane na događanje naroda, koji se je ne jednom dogodio u Đurđenovcu. Pa da svi skupa, zajedno sa ondašnjom vlasti posjetimo Markov trg. Možda danas ne bi bilo ovog članka niti potrebe da na ovaj način odgovaram svim neupućenima i onima koji to jesu ali svojom zločestoćom skreću pozornost sa istine, koja ne stanuje ovdje. Poštovano uredništvo, u Vašem je interesu da se na portalu iznose podatci o kojima će javnost raspravljati prije svega oslonjena na činjenice, istinita i stvarna događanja a ne na proizvoljne, politički obojene, neistinite informacije i poluinformacije te se slijedom toga javljaju potrebe ovakvih odgovara. Samim time ako smatrate da su moji odgovori, vrijedni takve informacije javnosti Vi ih objavite, ako pak mislite da su moji odgovori Vama a u stvari su to odgovori cjelokupnoj javnosti neprimjereni, uvredljivi za druge, neistiniti i politički obojeni Vi ih prešutite. Ujedno izražavam svoje osobno žaljenje što je došlo do ovakve i za mene neprihvatljive situacije kako u vatrogastvu općine Đurđenovac tako i u DVD Đurđenovac, te kao građanin pozivam odgovorne da u što skorijem vremenu iznađu rješenje na dobrobit i u interesu cjelokupnog puka općine Đurđenovac.

S poštovanjem,
Zvonimir Tomašić v.r. "
Đurđrnovac online

04.08.2009. ...13:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters