OLUJNO VRIJEME ZAHVATILO DIO SLOVENIJE, VATROGASCI U PUNOM POGONU
[ # ]

PTUJ

Olujno vrijeme noćas je najviše pogodio Ptujsko području. Vatrogasci imaju pune ruke posla sa ispumpavanjem prostorija iz velikog broja objekta, uklanjanje palog drveće i raskrivenih krovova.

Video by 24ur

Vrijeme je noćas prouzročilo dolazak prijavice. Velike količine vode potopile su stambene objekte a vjetar je trgao drveće i stupove za struju, pa čak i otkrivao krovove zgrada.Najgore je na Ptujskom području gdje je vjetar otkrio na desetine stambenih kuća i drugih objekata. U Donjem Koreni u općini Duplek vatrogasci su folijom pokrivali zgradu farme za uzgoj pilića koja je također u oluji ostala bez krova.

U općina Poljčane oborinskom vodom poplavljeni su podrumi u dvije stambene zgrade u Gornjem Poljčanima zbog nastale oluje, međutim, takova izvješća dolaze i sa područja Pragerskog, Starša, Miklavža na Dravskom polju i Kungota. U Laporju u općini Slovenska Bistrica, zbog udara groma došlo je do požara gospodarske zgrade,u kojem je potpuno uništen krov zgrade, poljoprivredne strojeve i stoku su vatrogasci uspjeli spasiti.

I na području Krškog vatrogasci imaju pune ruke posla. Više stabala koje leže na cesti, morala su biti uklonjena, ali i izvršena ispumpavanje potopljenih prostorija u nekoliko kuća. Tu je i tuča padala, materijalna šteta nije prijavljen. U Ljubljani, vjetar je potrgao PVC prozore na dvorani osnovne škole na Kašelskoj cesti. Vatrogasci su postavili rezervne prozore i privezali sa užetom. ...... opširnije

04.08.2009. ...10:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters