U VELIKOM POŽARU SALAŠA IZGORJELA I DVA ZRAKOPLOVA
[ # ]

ČENEJ

Izgorjela su dva trenažna aviona, četvorosjed i dvosjed, zatim pet fijakera, štagalj, radionica, oko tisuću bala sijena, kao i mnoge druge stvari koje su se našle na putu vatri.Velika sreća za psa vučjaka je da su ga vatrogasci na vrijeme primetili, jer je bio vezan tik uz radionicu u plamenu.

Jučer u toku noći na salašu 325, nedaleko od Čenejskog aerodroma, izbio je veliki požar. Vatrena stihija progutala je skoro cijelo imanje. Kako se saznaje, izgorjela su dva trenažna aviona, četvorosjed i dvosjed, zatim pet fijakera, štagalj, radionica, oko tisuću bala sijena, kao i mnoge druge stvari koje su se našle na putu vatri. Na ovom salašu registrirana je i firma za proizvodnju malih aviona, a, kako smo saznali, dojavu o požaru vatrogasna služba dobila je u pola tri ujutru. Tad je odmah deset vatrogasaca s jednim navalnim vozilom i dvije autocisterne krenulo u akciju i za kratko vreme lokaliziralo plamen. Ipak, požar je potpuno ugašen tek pred zoru, a vatra koja je tinjala zadavala je dosta muke vatrogascima.Uzrok požara, kao i materijalna šteta još nisu utvrđeni, a istraga je u tijeku.

Iz profesionalne vatrogasne postrojbe Novi Sad doznaje se kako je u 02:30h dojavljeno je da gori radionica i slama na salašu u Čeneju na Međunarodnom Putu 325. Po dolasku vatrogasne ekipe od 8 vatrogasaca sa tri vozila, zatečeno je da je požar u razbuktaloj fazi potpuno zahvatio radionicu za izradu lakih aviona i negdje oko 1000 bala slame koja je bila skladištena pod nadstrešnicom uz radionicu.

Požar je brzo lokaliziran i u radionici potpuno ugašen, dok je dogašivanje slame trajalo nekoliko sati zbog neophodnog detaljnog prevrtanja. Izgorjela su dva aviona, jedan dvosjed i jedan četvorosjed. U radionici se nalazio i strug, sprave za savijanje limova, komora za farbanje, kancelarija sa arhivom i još mnogo raznog alata. U požaru je uništena i specijalna prikolica za prijevoz konja i kočija, četiri kočije i kosilica za travu. Velika sreća za psa vučjaka je da su ga vatrogasci na vrijeme primetili, jer je bio vezan tik uz radionicu u plamenu. ...... opširnije

04.08.2009. ...07:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters